Känd bedragerska satt i fängelse – ska nu dansa tango i tv

Anna Sorokin, eller Anna Delvey, lurade överklassen på miljontals kronor och avtjänar fortfarande ett fängelsestraff. Ändå ska hon nu dansa tango och foxtrot i amerikansk tv.

ANNONS
|

Mellan 2013 och 2017 gjorde Anna Sorokin något synnerligen oblygt. Hon lurade en lång rad amerikanska banker, fastighetsmäklare, societetsdamer och andra högdjur på miljontals kronor.

Sorokin, som föddes i Ryssland, flyttade till New York 2013 och insåg där något centralt: det är möjligt att vara vem som helst.

22-åringen byggde sig en identitet som tysk arvtagare, tog banklån utan täckning, och övertygade miljardärer om att föra över delar av sitt kapital.

Till slut blev hon berömd, åtrådd men också ertappad. Hon dömdes så småningom till flera års fängelse, något som redogörs för i dokumentären ”Inventing Anna” från 2019.

ANNONS

Har även släppt singeln ”What the hell”

Sedan 2022 är Anna Sorokin frisläppt med fotboja, och ett sociala medier-förbud som hävdes för bara några veckor sedan.

Nu ska den före detta svindlaren delta i ”Dancing with the stars”. Detta rapporterar tv-bolaget ABC, som i sitt pressmeddelande refererar till henne som en ”modeikon med fotboja”.

På ABC:s hemsida säger 32-åringen att hon har ett specifikt mål med sin medverkan: Delvey vill ta reda på exakt hur bra hennes kunskaper är inom dansen ”cha-cha”.

Samtidigt vill det amerikanska migrationsverket utvisa Anna Delvey till hemlandet Tyskland. Något som skulle kunna försvåra, eller till och med omöjliggöra, en medverkan i det populära underhållningsprogrammet.

Anna Sorokin har även släppt ifrån sig podden ”The Anna Delvey show” och singeln ”What the hell”.

Övriga stjärnor som ska medverka i ”Dancing with the stars” är bland annat skådespelarna Eric Roberts och Tori Spelling.

LÄS MER:Bedragaren Anna Sorokin släpper podd och en singel

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS