Känd rappare dömd för att ha misshandlat ex-flickvän

En känd svensk rappare med miljontals spelningar på Spotify har dömts till två års fängelse för flera brott. Bland annat för misshandel av sin ex-flickvän.

ANNONS
|

Rapparen, som är ett känt namn inom svensk hiphop, häktades tidigare i år för misshandel av sin tidigare flickvän.

Nu döms han till två års fängelse för grov fridskränkning, misshandel, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott, vilket Aftonbladet var först med att rapportera. Han ska också betala ett skadestånd till ex-flickvännen.

Rapparen ska vid upprepade tillfällen ha misshandlat henne. Han ska bland annat ha tagit stryptag, bitit, sparkat och slagit henne. Han ska också ha dragit henne i håret och spottat på henne.

”NN (rapparen) har använt våld regelmässigt i sin relation till XX, uppenbarligen i syfte att kontrollera henne. Hon har fruktat för att bli utsatt för våld vilket är nedbrytande för självkänslan”, skriver tingsrätten i sin dom.

ANNONS

Rapparen har vid tidigare tillfällen dömts för grova brott och även skildrat sin kriminella livsstil i sin musik. Enligt frivården är han också med i ett kriminellt nätverk som sysslar med organiserad brottslighet.

Han nekar själv till misshandeln och den grova fridskränkningen, men har erkänt ringa narkotikabrott.

LÄS MER:Mord, gangsterrap och lyxkläder i mobilföretagets spår

LÄS MER:Rappare från Göteborg åtalad för grovt narkotikabrott – ihop med gängkriminella

LÄS MER:Rappare döms till fängelse – lånade lägenhet där gängkriminella packade knark

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS