Kändisar och vänner i sorg efter stjärnans död

Sedan Matthew Perry hittats död i sitt hem, 54 år gammal, sörjs han inte bara av nära och kära utan av hela Hollywood och tv-tittare världen över. ”Han var ett komiskt geni” skriver Warner Bros television group som producerade serien ”Vänner”.

ANNONS
|

Sedan folkkäre Mattew Perry, 54, på lördagen hittats död i sitt hem i Los Angeles sörjs han nu av ett enat Hollywood.

I särklass mest känd blev Perry för rollen som Chandler Bing i tv-serien ”Vänner”. Den prisade humorshowen med premiär 1994 sändes i tio säsonger, blev en enorm publiksuccé och räknas i dag till en av de mest framgångsrika sitcoms som någonsin visats i USA.

Hyllningarna av hans insats i ”Vänner”, han odiskutabla begåvning och komiska talang fyller nu sociala medier.

Sociala medier fylls av hyllningar

Bolaget Warner Bros television group, som producerade ”Vänner” slår i ett uttalande till CNN fast att femfaldigt Emmy-nominerade Perry var ett ”komiskt geni”.

ANNONS

”Vi är förkrossade över att vår kära vän Matthew Perry gått bort” fortsätter de. ”Matthew var en otroligt begåvad skådespelare och en oförglömlig del av vår tv-familj. Hans komiska talang gjorde intryck och kändes över hela världen, och hans arv kommer att leva kvar i hjärtat på så oerhört många. Det här är en dag av hjärtskärande sorg, och vi sänder vår kärlek till hans familj, hans nära och kära och till alla hans hängivna fans”.

Bolaget NBC som också producerat tv-serien ”Vänner” hyllar sin stora stjärna, och beklagar hans död.

”Världen kommer att sakna dig”

”Vi är obeskrivligt ledsna över att Matthew Perry lämnat oss, alldeles för tidigt.” skriver de och fortsätter: ”Han var en sådan glädjespridare för hundratals miljoner människor världen över med sin snudd på perfekta komiska tajming och skruvade kvickhet . Hans arv kommer att leva vidare och påverka framtida generationer. ”

I ett inlägg på Instagram delar Perrys medspelare Maggie Wheeler, som i ”Vänner” syns som hans flickvän Janice, till och från, med sig av sorgen:

”Vilken förlust. Världen kommer att sakna dig Matthew Perry. Glädjen du skänkte till så många under ditt alltför korta liv kommer att leva vidare. Jag skattar mig lycklig över vartenda kreativt ögonblick vi delat”, skriver hon.

ANNONS

På X, tidigare Twitter, skriver Morgan Fairchild som var Perrys TV-mamma, att ”Jag känner en djup sorg i hjärtat över att min ’son’ Matthew Perry hastigt ryckts bort och det alldeles för tidigt. Förlusten av en så briljant skådespelare, i så unga år, kommer som en chock”

”En generös, briljant och en oefterhärmlig talang”

Mira Sorvino, som spelade mot Matthew Perry i tv-serien ”Klassfesten” menar att han hade en helt unik och egen humor.

”Du underbara, fundersamma själ! Hoppas du finner frid och lycka i himlen nu, medan du får alla att skratta åt dina kvickheter! skriver hon på X.

En annan kollega som hyllar sin forna motspelare är Laura Benanti, som syntes med Perry i NBC:s humorserie ”Go on”.

”Matty var generös, briljant och en oefterhärmlig talang. Vilken förödande förlust. Välsigna för evigt hans minne” skriver hon på Instagram.

Skådespelare Selma Blair som stod Matthew Perry när skriver personligt på Instagram:

”Min äldsta killkompis. Alla älskade vi Matthew Perry, och särskilt jag. Varje dag. Jag älskade honom villkorslöst, och han mig. Krossat hjärta nu. Dröm sött, Matty. Dröm sött.”

Justin Trudeau sörjer lekkamraten Perry

Även Kanadas premiärminister Justin Trudeau sörjer Matthew Perry, sin lekkamrat och skolkamrat sedan barndomen.

”Att Matthew Perry gått bort är chockerande och tragiskt” skriver han på X och fortsätter:

ANNONS

”Jag kommer aldrig att glömma alla lekar vi lekte på skolgården, och jag vet att människor världen över aldrig kommer att glömma den glädje du förmedlat till dem. Tack för alla skratten, Matthew. Du var älskad – och kommer att bli saknad.”

LÄS MER:Världens ensammaste man – trots alla Vänner

LÄS MER:”Vänner”-stjärnan har hittats död

LÄS MER:Matthew Perry konfronterades av Jennifer Aniston under ”Vänner”

LÄS MER:Matthew Perry ber om ursäkt för memoarblunder

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS