Kiss stora miss i Österrike – tackade fansen med Australiens flagga

Hårdrocksbandet Kiss tabbade sig ordentligt under sin konsert i Wien i söndags. När showen var över tackade de nämligen fansen med en bild på Australiens flagga, rapporterar NME.

ANNONS
|

Kiss är just nu ute på vad som sägs vara deras sista turné någonsin. Förra veckan besökte de Göteborg och Scandinavium och GP:s recensent beskrev konserten som ”bjussig pangpang-underhållning med extra allt”. Men i Österrikes huvudstad Wien under söndagskvällen trampade de snett när de skulle tacka fansen efter konserten.

På de stora skärmarna visades nämligen texten ”Kiss loves you Vienna”, med bilden av en flagga inuti bandets logga. Det var emellertid Australiens flagga – och inte Österrikes – som prydde logotypen, något som bland annat Twitter-användaren Ben Nguyen påpekade i ett inlägg.

Bandet har ännu inte kommenterat sitt misstag, utan bara tackat fansen på sociala medier.

ANNONS

”Wien! Tack för en fantastisk kväll! Vi älskar er!” skriver bandet i en tweet där de även fått med både rätt stad och land.

Kungen, Rihanna och Loreen har också gjort geografiska förväxlingar

Kiss är inte de första att blanda ihop Österrike och Australien, då deras namn på engelska, ”Austria” och ”Australia”, är snarlika. Bland annat råkade den amerikanska presidenten George W Bush blanda samman länderna under ett besök i Australien 2007.

Andra geografiska förväxlingar har svenska artisten Loreen och världsstjärnan Rihanna stått för. Loreen förväxlade Karlskoga, där hon uppträdde, med Karlskrona och Rihanna trodde att hon var i Norge när hon uppträdde på Peace and love-festivalen i Borlänge 2012. När hon kom ut på scen började hon prata om att hon ville hedra offren i det hemska som hände där förra året, och syftade då på skjutningarna på Utøya.

En klassiker är förstås också kung Carl XVI Gustafs felsägning ”Kära örebroare”, som kom till 1985 när han talade på ett torg i Arboga.

LÄS MER:Här laddar fansen inför Kiss konsert på Scandinavium

LÄS MER:Recension: Kiss, Scandinavium, onsdag

LÄS MER:Stor guide: sommarens konserter i Göteborg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS