Ed Sheerans nya skiva ”Subtract” kom efter brutalt 2022

I maj släpps Ed Sheerans nya album, som skrevs under en hemsk månad förra året. Sheerans flickvän fick en tumör, hans bästa vän dog. ”Skivan innehåller mina djupaste, mörkaste tankar” skriver Sheeran i ett inlägg på sociala medier.

ANNONS
|

Ed Sheeran har länge varit öppen med sina psykiska besvär. Redan 2020 berättade exempelvis britten om hur illa lämpad han var för turnélivet som ung. Han ”åt glass tills han spydde” och sov genom dagarna i sin turnébuss.

I dag gick artisten ut med ett längre meddelande på sociala medier, där han presenterar sin kommande skiva ”Subtract”.

Albumet kretsar kring artistens ”djupaste, mörkaste tankar” och ska ha skrivits under februari förra året. I sitt inlägg berättar Sheeran: ”Under 2022 fick min gravida fru en tumör” och ”min bästa vän Jamal, en bror till mig, dog plötsligt”. Dessa händelser kom att ladda materialet till nya skivan.

ANNONS

Sheeran skriver också: ”skivan är en dörr in till min själ” och menar att detta ”är första gången jag inte försöker skapa något som människor gillar”. I stället ville musikern ”släppa något som är sant och uppriktigt, och som visar på var jag befinner mig i mitt vuxna liv”.

Albumet är akustiskt och släpps 5 maj.

LÄS MER:40 år av konserter på Ullevi

LÄS MER:Maria ”The Naima Train” Nyström visar hur Ed Sheerans loop-pedal fungerar

LÄS MER:Hårdrockarna nöjdast på Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS