Lars von Trier söker flickvän och musa på Instagram

Den danska, prisvinnande regissören Lars von Trier letar efter en flickvän och musa. Det säger han själv i en kontaktannons han lagt upp på Instagram.
– En bra dag i rätt sällskap kan jag vara en rätt charmig partner, säger von Trier i klippet.

ANNONS
|

I videon, som bland annat The Independent har rapporterat om, håller regissören upp en lapp med texten: ”Lars von Trier söker flickvän/musa”. Sedan börjar han med att klargöra några saker.

– Jag är 67 år gammal. Jag har Parkinsons sjukdom, OCD och en för tillfället kontrollerad alkoholism. I korthet borde jag, med lite tur, ha ett par anständiga filmer kvar i mig, säger han.

Ber intresserade att mejla honom

Han fortsätter med att säga att han inte vet mycket om sociala medier, men att videon ska ses som en ”old school” kontaktannons.

– Trots allt gnäll, så vidhåller jag fortfarande att en bra dag, i rätt sällskap, kan jag vara en rätt charmig partner. Tack för ert oändliga tålamod.

ANNONS

Han avslutar med att uppmana intresserade att skriva till hans mejladress.

Lars von Trier har mottagit många priser för sina filmer och tv-serier. Bland de mest kända finns ”Dancer in the dark” (2000), ”Antichrist” (2009), ”Melancholia” (2011) och ”Nymphomaniac” (2013). Genombrottet kom 1994 med serien ”Riket” som fick en avslutande säsong så sent som förra året.

LÄS MER:Von Trier: Persbrandt hjälpte mig till rehab

LÄS MER:Stjärnregissören Lars von Trier har fått Parkinson

LÄS MER:Så var det att spela in nya säsongen av ”Riket”

ANNONS