Låtskrivare till klassiska rockbandet död

Låtskrivaren och musikern JD Souther, som en gång nästan blev medlem i The Eagles, har gått bort, 78 år gammal.

ANNONS
|

JD Souther, som skrev flera av Eagles största låtar, avled i går i sitt hem utanför New Mexico i USA. Detta rapporterar hans management.

Souther författade bland annat låtar som ”New kid in town”, ”Heartache tonight” och ”Best of my love”. Han var även mycket god vän med Don Henley, en av Eagles frontfigurer.

Souther höll vid ett tillfälle nästintill på att bli medlem i det amerikanska bandet, vilket han har berättat om i tidningen Variety:

”Jag tror att jag var med i bandet ungefär en dag. David Geffen (skivbolagschef) trodde nog att fyra låtskrivare i bandet var bra, men att fem var ännu bättre. Så vi körde tillsammans allihopa, framför några av Geffens kollegor och medarbetare. Jag minns hur de granskade oss när vi stod där, en hel rad med gitarrister som bara hamrade med på sina akustiska instrument”

ANNONS

JD Souther berättar i samma intervju att resten av Eagles var ”oerhört lättade” när låtskrivaren meddelade att han sannolikt inte behövdes.

JD Souther har också arbetat tillsammans med artister som Stevie Nicks, Linda Ronstadt och Roy Orbinson. Han inspirerade även låten ”Jesus was a crossmaker” av Judee Sill.

Souther blev 78 år gammal.

LÄS MER:Henley: "Hotel California"-texterna är mina

LÄS MER:Tarik Saleh avslutar sin Kairo-trilogi i Göteborg

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS