Mikkey Dee om James Kottak: ”Jag kommer att sakna honom”

Mikkey Dee tog över efter James Kottak som trummis i Scorpions. På tisdagen nåddes han av beskedet att Kottak, 61, dött.
– Det känns lite chockartat. James och jag var lika gamla.

ANNONS
|

Mikkey Dee befinner sig på Teneriffa när GP når honom på mobilen. Det har då gått knappt ett dygn sedan han fick beskedet att Scorpions förre trummis James Kottak avlidit.

– Det var Leo, min trumtekniker i Brasilien, som lämnade den tragiska nyheten. Det var väldigt väldigt tråkigt att höra faktiskt. Jag gillade verkligen James.

Det var 2015 som det tyska hårdrocksbandet Scorpions kände sig tvingade att sparka sin amerikanske trummis efter ett långvarigt missbruk. Året efter tog göteborgaren Mikkey Dee över som Scorpions nya trummis, då mest känd för att ha spelat med Lemmy i Motörhead i flera år.

ANNONS

– Han förstod läget och det var aldrig några hard feelings mellan mig och James. Tvärt om. Vi blev rätt goda vänner och lärde känna varandra redan när jag spelade med Motörhead och bodde i Kalifornien.

Mikkey Dee, 61, är lika gammal som James Kottak var när han avled. Vilket såklart sätter en del griller i huvudet på den hårtslående göteborgaren.

– Man vet ju aldrig ... men jag spelar hockey och försöker ta det lugnt däremellan. Jag hoppas kunna spela med Scorpions länge till. Det är fortfarande så himla kul.

Rolling Stones trummis Charlie Watts spelade tills han var 80 år. Siktar du på något liknande?

– (skratt) Det vet jag inte. Jag spelar ju lite mer intensivt än vad han gjorde och känner att jag inte är 25 längre. Samtidigt blir man hela tiden mer rutinerad och jag vet hur jag ska spela för att spara på krafterna.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Recension: ”True detective: Night country” – HBO Max

LÄS MER:Recension: ”Berättelsen om Killinggänget” – SVT

LÄS MER:Recension: ”Sanningen” – TV4 Play

LÄS MER:Nya ägarna vann– de har rätt till namnet Nefertiti

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS