Nattsvart sommarprat av Gidlund

ANNONS
|

Under våren 2011, efter att ha känt sig kraftlös i flera månader, fick Sugarplum Fairy-trummisen Kristian Gidlund mardrömsbeskedet. Med orden "vi har hittat något i din mage, något elakt" berättade hans läkare att han hade drabbats av magsäckscancer.

"Kroppen är mitt Pompeji"
-Jag är på väg att förtvina, försvinna. Min kropp är mitt Pompeji, min framtid mina ruiner. Jag lever därför som under ett konstant mordhot, utan paus ser jag det glittra, lasersiktet över mitt bröst, berättar Kristian Gidlund i ett känslosamt "Sommar i P1".

Under en kort period återfick Kristian Gidlund hoppet om ett normalt liv, då han efter cellgiftsbehandlingen började känna sig bättre. Men sommaren 2012 visade det sig att cancern var tillbaka - och att den inte gick att bota.

I tre år har Kristian Gidlund försökt bearbeta resan mot slutet med hjälp av sin blogg "I kroppen min", som har haft över åtta miljoner besök. Läsarna har försökt att stötta honom och råden har strömmat in. Men tiden för råd är förbi, menar Kristian Gidlund.

ANNONS
-Nu har jag kommit till ett läge där jag inte kan göra mer, säger han.
Sålt ut välfärden

Kristian Gidlund passade även på att ge en känga åt Alliansregeringen, som han anser har sålt ut välfärden "till vrakpris". Men utvecklingen till trots sade Gidlund att han känner tacksamhet "över att ha blivit sjuk i ett land som fortfarande försöker ta hand om sina svaga".

Kristian Gidlund vet ännu inte vilken dag som kommer att bli hans sista men han känner att den närmar sig.

-En dag kommer jag att gå, jag vet ännu inte när. Jag kan redan känna fukten, säger han.

Född: Borlänge

Bor: Stockholm

Ålder: 29 år

Aktuell: Frilansjournalist och trummis i popbandet Sugarplum Fairy. Skriver om sin cancer i bloggen "I Kroppen Min - resan mot livets slut och alltings början".

ANNONS