Nordstan startar musikfestival för artister på uppgång

En ny festival tar plats i Göteborg i sommar. Det är Nordstan som upplåter sin scen till artister och band som lär ha det stora genombrottet framför sig. Indie-göteborgarna Boy with apple är en av akterna som är klara för festivalen.

ANNONS
|

Ungefär samtidigt som Way Out West drar i gång startar Nordstan sin nya festival. Den 9 och 10 augusti kommer man kunna njuta av musik med bland andra det göteborgska indiebandet Boy with apple och singer-songwritern Anton Fernhede på köpcentrumets stora scen.

– Dagarna i augusti, då många musikälskare anländer till Göteborg, vill vi bjuda på härlig stämning med livemusik från vår scen. Här kommer besökare få en möjlighet att lyssna in up-and-coming band som kan bli de stora musikfestivalernas kommande affischnamn, säger Sanna Dahl, marknadschef på Nordstan i ett pressmeddelande.

Festivalen görs tillsammans med organisationen Westside Music Sweden och musikmagasinet Hymn. Några av akterna kommer att bokas i förväg men arrangörerna letar också efter nya förmågor som kan ansöka om att stå på scen under musikfesten.

ANNONS
Daniel Andersson, chefredaktör för Hymn, ser Nordstan som den ”perfekta platsen för att bjuda på överraskande musikmöten”.
Daniel Andersson, chefredaktör för Hymn, ser Nordstan som den ”perfekta platsen för att bjuda på överraskande musikmöten”. Bild: Pressbild

– Nordstan är platsen alla känner till och många besöker flera gånger i månaden. Det är den perfekta platsen för att bjuda på överraskande musikmöten, säger Daniel Andersson, chefredaktör för Hymn i ett uttalande.

LÄS MER:Guide: Kalender med konserter i Göteborg hela 2023

LÄS MER:Här möter Patti Smith fansen i Nordstan: ”Alltid älskat staden”

LÄS MER:Den här festivalen i Frihamnen måste vi såklart ha varje år

LÄS MER:Svettigt och svängigt på Jubileumsfestivalens dans- och schlagerfest

ANNONS