Amanda Bergman uppträder på Linné-scenen under Way Out West i Slottsskogen i Göteborg 2024. Nu har hon valt att ställa in sin kommande turné efter maken Petter Winnbergs nackskada.
Amanda Bergman uppträder på Linné-scenen under Way Out West i Slottsskogen i Göteborg 2024. Nu har hon valt att ställa in sin kommande turné efter maken Petter Winnbergs nackskada. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Olycka bakom Amanda Bergmans inställda turné

Nu berättar Amanda Bergman om bakgrunden till varför hon med kort varsel ställt in sin Europa-turné. ”Min man har fått en nackfraktur i samband med en olycka”, skriver artisten på Instagram.

ANNONS
|

Det var förra veckan som Amanda Bergman meddelade att hon ställer in, och försöker boka om, sina planerade spelningar i Europa. Bergman skulle ha gjort fjorton stopp i bland annat Stockholm, Paris och London.

Då hette det att anledningen var ”oförutsedda privata händelser”. Nu skriver Amanda Bergman på Instagram att maken Petter Winnberg råkat ut för en nackfraktur, en ”cervical fracture”, i samband med en olycka förra fredagen.

”Tack för er omtanke. Som ni förstås vill jag just nu vara nära familjen”, skriver Bergman och fortsätter:

”Vi är båda angelägna om att komma ut på vägarna igen. I bland är livet ett skämt”.

ANNONS

Amanda Bergman och Petter Winnberg lever tillsammans på en bondgård i Dalarna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS