Patti Scialfa och Bruce Springsteen utanför Walter Kerr Theatre i New York i samband med premiären för "Springsteen on Broadway" 2017. Året därpå fick Patti Scialfa diagnosen blodcancer.
Patti Scialfa och Bruce Springsteen utanför Walter Kerr Theatre i New York i samband med premiären för "Springsteen on Broadway" 2017. Året därpå fick Patti Scialfa diagnosen blodcancer. Bild: Evan Agostini

Patti Scialfa har blodcancer – berättar i ny Springsteen-film

Fansen har undrat varför Patti Scialfa, gitarrist och sångerska i E Street band slutat turnera. Förklaringen kommer i en ny dokumentär om maken Bruce Springsteen och hans band.
”Jag har haft kronisk blodcancer sedan 2018”, berättar Patti Scialfa.

ANNONS
|

Under söndagskvällen hölls det galapremiär på filmfestivalen i Toronto för dokumentären ”Road diary” som skildrar Bruce Springsteen & The E Street band turné under 2023 och 2024.

I filmen avslöjas att Patti Scialfa, Springsteens hustru och dessutom medlem i E Street band sedan 1984 är sjuk i blodcancer. Hon fick diagnosen redan 2018 i samband med Springsteens föreställningar på Broadway där Scialfa medverkade.

”Road diary” får premiär på Disney + 25 oktober.

“Det kändes så bra att vara på scen men sedan dess är det svårt och utmanande för mig att turnera”, säger Patti Scialfa i filmen ”Road diary” som får premiär på Disney + den 25 oktober.

ANNONS

Scialfa förklarar att sjukdomen har påverkat hennes immunsystem vilket gör att hon måste vara försiktig med vad hon gör och vilka miljöer hon rör sig i.

”Då och då har jag kunnat komma till en spelning eller två och sjunga några låtar på scen. Det har varit fint och är det nya normala för mig. Och jag är ok med det.”

Myelom eller multipelt myelom är en kronisk cancersjukdom som uppstår i benmärgen. Även om sjukdomen inte går att bota, har överlevnaden förbättrats de senaste tio åren tack vare nya läkemedel och behandlingar.

LÄS MER:Bruce Springsteen från scenen: ”Vi ses igen”

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen & The E street band, Strawberry arena, torsdag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS