Playstation släpper uppföljare till Ghost of Tsushima

Succéspelet Ghost of Tsushima får en uppföljare.
På tisdagskvällen släppte Sony en trailer för spelet Ghost of Yōtei. I den kunde man se att spelare världen över kommer bjudas på ett nytt maffigt äventyr i 1600-talets Japan.
Här är allt vi vet om släppet.

ANNONS
|

Samurajspelet Ghost of Tsushima tog gamingvärlden med storm när det släpptes sommaren 2020. Bara någon månad efter att det kritikerhyllade Last of Us 2 hade släppts men många ansåg att det var en stark utmanare till spelutvecklaren Naughty Dogs ångestfyllda zombieäventyr.

Även om Ghost of Tsushima inte tog hem lika många priser som Last of Us 2 så vann protagonisten Jin Sakai mångas hjärtan. Spelet tog hem priset ”Players choice” under Game awards 2020.

Trots att spelutvecklaren Sucker punch släppte en expansion, Ghost of Tsushima: Iki Island, så törstade spelvärlden efter mer. Och det har länge ryktats om att ett helt nytt spel är på gång.

ANNONS

Sent på tisdagskvällen blev det officiellt. Ghost of Tsushima får en uppföljare i form av Ghost of Yōtei. Den cinematiska trailern lärde oss några saker.

Spelvärlden

Det går inte många sekunder innan det avslöjas att tidsåldern som spelet kommer äga rum i är i början på 1600-talet i Japan, alltså 300 år efter första spelet. Platsen avslöjas redan i namnet men det kanske inte är alla som vet att Yōtei är ett av de mest berömda bergen i Japan.

Yōtei ligger på ön Hokkaido, tidigare hette den Ezo, i de nordligaste delarna av Japan. Yōtei har också kallat för Ezo Fuji då det liknar berget Fuji.

I trailern ser man hur huvudkaraktären rider över färgglada ängar, pulsar runt i snö och står öga mot öga med en varg.

Hur troget spelet kommer vara verkligheten förtäljer dock inte trailern.

Protagonisten

Många förälskade sig i huvudkaraktären Jin Sakai och hans kamp mot mongolerna för ett fritt Tsushima. I Ghost of Yōtei kommer det vara en kvinnlig protagonist vid namn Atsu och hon ser ut att ha ett nytt verktyg i sin vapenlåda för att ta sig an sina fiender förutom sin katana, nämligen en bössa.

På 1600-talet fanns gevär i allra högsta grad i Japan. De importerades från Portugal redan på 1200-talet men populariserades den senare hälften av 1500-talet under Sengoku-perioden.

ANNONS

Släppdatum

Något definitivt släppdatum avslöjades inte i trailern mer än att det kommer släppas under nästa år. Det innebär att spelet kommer konkurrera med Grand Theft Auto 6, som enligt rykten kommer att släppas den andra hälften av 2025.

Ghost of Tsushima släpptes 17 juli 2020 och kanske borde det vara lämpligt med ett släpp nästa sommar för att undvika krock med just GTA 6.

ANNONS