Killer Mike, i mitten i bild, vid ett av sina tacktal under galan.
Killer Mike, i mitten i bild, vid ett av sina tacktal under galan. Bild: Chris Pizzello

Rapparen Killer Mike vann tre Grammys – blev gripen

Kanske var det både den bästa och sämsta dagen i Killer Mikes liv på söndagen. Rapparen kammade nämligen hem hela tre vinster under Grammygalan – för att sedan bli gripen av polis.

ANNONS
|

Bästa rapalbum, bästa raplåt och bästa rapframträdande. Michael Santiago Render, mer känd under sitt artistnamn Killer Mike, skrev för all framtid in sig i historieböckerna när han på söndagen plockade hem tre kategorier under 2024 års Grammygala.

– Jag vill tacka alla som vågar tro på att konst kan förändra världen, sade Killer Mike bland annat i ett av sina tacktal.

Men inte långt efter att han mottagit troféerna i arenan i Los Angeles vände hans lycka till det motsatta. Enligt tidningen Hollywood Reporter beror det på att han då blev gripen av polis i arenan.

ANNONS

I ett klipp som tidningens reporter Chris Gardner laddat upp på plattformen X syns han eskorteras bort i handbojor.

Enligt Hollywood Reporter, som hänvisar till en talesperson för Los Angelespolisen, greps Killer Mike efter en ”fysisk konfrontation” mellan rapparen och en hittills okänd person. Vad som föranledde händelsen är oklart.

Killer Mike hade sedan tidigare vunnit en Grammy i sin karriär, då för sitt framträdande i rapduon OutKasts singel ”The Whole World” från 2003.

Det blev även svenskt på prispallen under årets gala, då kompositören Ludwig Göransson plockade hem en statyett för sin musik i storfilmen ”Oppenheimer”.

LÄS MER:Ny Grammy till Ludwig Göransson

ANNONS