Regnskurar och åska väntas när Springsteen spelar på Ullevi

Kraftiga skurar och rullande åska drar in över Ullevi när Bruce Springsteen spelar under måndagskvällen.
– Som konsertbesökare får man räkna med att bli rejält blöt, säger Emma Rosengren, prognosmeteorolog hos SMHI.

ANNONS
|

Det är regnponcho på som gäller om man ska på Bruce Springsteen under måndagskvällen. Enligt SMHI blir det såväl ordentliga regnskurar som åska över Ullevi och Göteborg både inför och under konserten.

Och nej, man får inte ta med sig paraply in på arenan.

– Konserten kommer att genomföras som planerat och vi rekommenderar alla besökare att ta med ordentliga regnkläder, säger Lisa Sandberg hos arrangerande Live Nation.

– Regnet är som mest intensivt under den sena eftermiddagen och tidiga kvällen. Är man tidigt på plats eller väntar i en kö får man räkna med att bli rejält blöt, säger Emma Rosengren, prognosmeteorolog hos SMHI.

ANNONS

Just skurar är enligt SMHI svåra att sätta en säker prognos på, men att det kommer regna, den saken är klar. Sedan återstår det att se om just Ullevi får en hink motsvarande 20 millimeter från himlen. Eller om det stannar vid hälften.

– Det ser i alla fall ut att avta under kvällen, men det är troligt att det duggregnar även under slutet av konserten, säger Emma Rosengren.

Det förväntas ett kraftigt åskoväder

Inte nog med blötan. Det kommer smälla också. Ett kraftigt åskoväder är på väg in mot kusten och förväntas nå Ullevi under eftermiddag, tidig kväll.

– Som det ser ut just nu blir åskan som mest intensiv över havet för att sedan avta till ett mer vanligt sommaråskväder när det når Göteborg. Men det kommer nog bli ett par ordentliga knallar under konserten, säger Emma Rosengren.

Att konserten skulle försenas eller, i värsta fall, ställas in är dock inte troligt. När Springsteen spelade på Ullevi sommaren 2012 var en av spelningarna nära att dränkas i ett kallt sommarregn, men det avtog lagom till konsertstarten.

2017 tvingades dock Coldplays danska förband Mew av scenen på grund av kraftigt regn i kombination med åska. Men huvudakten körde enligt plan.

Inför en av Håkan Hellströms konserter på Ullevi i augusti 2022 såg det också ut att bli riktigt ”Gais-väder”. Då gavs följande besked av arrangören:

ANNONS

• Blir blixtarna så kraftfulla att de kan anses farliga kan konserten tillfälligt avbrytas. Då är det normalt att artister och personal går av scenen en stund.

• Ullevi är utrustat med flera åskledare på arenans tak. Dessa är utformade för att leda blixtar ned i jord.

• För att en live-konsert på Ullevi ska ställas in måste arrangören bedöma att det råder fara för liv och hälsa – för artisten, musikerna, publiken och/eller arenapersonalen.

Till sist. Regnväder brukar trigga Bruce Springsteen att kasta in en väderkompatibel låt som öppningsnummer. Nämligen en cover på Creedence Clearwater Revivals ”Who’ll stop the rain?”.

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen, Ullevi lördag 24 juni

LÄS MER:Johan Lindqvist: Här är Bruce Springsteens 100 bästa låtar

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen, Ullevi, lördag – betyg låt för låt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS