Rihanna kritiseras – Johnny Depp dök upp i stjärnans show

Det senaste avsnittet av Rihannas TV-show gästas av en omtalad – men kontroversiell – skådespelare: Johnny Depp. Nu sprids kritiska, arga och hyllande kommentarer på Twitter.

ANNONS
|

I tisdags var det premiär för det fjärde avsnittet av Rihannas årliga tv-special ”Savage x fenty show”, där nyheter från Rihannas underklädeskollektion visas upp. Av sändningsplattformen Amazon prime beskrivs programmet som en ”fördjupande modeupplevelse som kombinerar mode, dans och musik med ikonisk arkitektur och oförglömliga uppträdanden” och en ”kulturell rörelse som omvärderar ’sexighet’”.

Lite mer cyniskt beskriver Aftonbladet programmet som "den 38 minuter långa underklädesreklamen”.

Under en av de 38 minuterna dyker skådespelaren Johnny Depp upp. Han går mot kameran genom en skog medan ett flertal lättklädda män dansar bakom honom. Framträdandet ackompanjeras av låten ”So fresh, so clean” av Outkast.

ANNONS

Skapar debatt på Twitter

Skådespelarens medverkan i TV-programmet har skapade debatt online. Johnny Depp är känd från filmer som ”Pirates of the Caribbean” och ”Kalle och chokladfabriken” – men i dag främst omtalad för sin live-streamade rättegång mot ex-frun Amber Heard.

Artisten Olly Alexander från Years & Years meddelar nu att han slutar använda Rihannas produkter efter Johnny Depps deltagande i showen. Han har tidigare deltagit i kommersiella samarbeten med Rihannas märke.

Ett flertal internetanvändare anser att Rihanna inte borde samarbeta med Johnny Depp över huvud taget.

”Att Rihanna bjuder in Johnny Depp till sin show är så, så jävla konstigt”, skriver exempelvis Twitter-användaren domdhp.

Andra menar att Rihanna gjort rätt som samarbetar med Johnny Depp, och att artisten nu blir aggressivt attackerad av personer som stöttar Amber Heard under argumentet att de vill stödja kvinnor. Kontraproduktivt, menar de.

Johnny Depp fick skadestånd

Rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard har varit en av årets mest uppmärksammade nyhetshändelser. Allt började med att Amber Heard skrev en artikel om att hon blivit misshandlad i en relation. Hon anklagades då för förtal mot Johnny Depp, och dömdes till slut till 10,3 miljoner dollar i skadestånd.

Amber Heard möttes av en stor motrörelse. Tiktok-ljud gjorde narr av hennes gråtande och 14 000 tweets använde sig av hashtaggarna ”AmberHeardIsALiar” och ”AmberHeardIsAnAbuser”. En rapport som analyserade händelsen menade att misogyni och dödshot var vanligt förekommande i kommentarer till Amber Heard.

ANNONS

Johnny Depp anses av många vara en kontroversiell person i och med rättegången. Ett flertal opinionsartiklar skrevs om trakasserierna mot Amber Heard, om Metoos nederlag och den virala misogynin.

Rihanna har ännu inte kommenterat valet att ha med Johnny Depp i sin show.

LÄS MER:Johnny Depp kan tacka nej till hundra miljoner från Amber Heard

LÄS MER:Amber Heard vill överklaga domen

LÄS MER:Johnny Depp-rättegången blir tv-film

LÄS MER:Chris Evans utsedd till världens sexigaste man

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS