Så blir Céline Dions och Lady Gagas duett på OS-invigningen

Céline Dion har inte stått på scen sedan 2020. Nu väntas stjärnan, som har den sällsynta sjukdomen ”Stiff person syndrome”, sjunga tillsammans med Lady Gaga under fredagens OS-invigning i Paris.

ANNONS
|

Från officiellt håll vill man inte bekräfta någonting. Programmet för OS-invigningen som äger rum på och intill floden Seine ska vara en överraskning för världens alla tv-tittare.

Men plotten har tjocknat och alla ledtrådar pekar på att ryktena stämmer. Sångerskan Céline Dion ska göra ett unikt framträdande tillsammans med superstjärnan Lady Gaga.

Duon ska enligt uppgifter i flera medier tolka den franska ikonens Edith Piafs klassiska “La vie en rose”.

Céline Dion har lagt ut bilder på sina sociala medier där hon besöker Louvren och konstaterar att hon är tillbaka i Paris. Samtidigt har kontot ”Pop insider” publicerat en bild på X där Lady Gaga tycks inspektera hur ett piano placeras på en flytande, konstgjord ö vid Seine.

ANNONS

Enligt RTL ska Céline Dion ha anlänt till Paris på ett privatflyg från sitt hem i Las Vegas och checkat in på lyxhotellet Royal Monceau på paradgatan Champs-Élysées. Lady Gaga har under den gångna veckan synts på samma hotell.

Enligt uppgift ska Dion under framträdandet bära en rosa och svart fjädercape från modehuset Dion.

Inviger för andra gången

Céline Dion, 56 år, är diagnosticerad med den sällsynta, neurologiska sjukdomen ”Stiff person syndrome” med symtom som ger muskelstelhet men som också kan innebära våldsamma spasmer.

Det här blir andra gången Céline Dion är med och inviger ett OS. 1996 sjöng hon “The Power of the dream” i Atlanta.

Céline Dion är från den fransktalande delen av Kanada. Lady Gaga har franskt påbrå på sin mammas sida.

LÄS MER:Guide: Så blir den historiska OS-invigningen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS