Sarah Klang i nytt samarbete med Göteborgs symfoniker

Nyligen var hon först ut på Flamingoscenen under Way Out West. Härnäst kommer Sarah Klang att tolka sitt kommande album ”Beautiful woman” tillsammans med Göteborgs symfoniker.
– Jag är så stolt och glad över att få göra min alldeles egna ”Eras Tour” tillsammans med Göteborgs Symfoniker, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Nyligen var hon först ut på största scenen på Way Out West och fyllde, enligt GP:s recensent, sin spelning med positiv energi.

En av de finaste ögonblicken var när sångerskan bjöd på en känsloladdad version av nya singeln ”Beautiful woman” från kommande albumet med samma namn.

Knappt är festivalhelgen i Slottsskogen över förrän Sarah Klang laddar inför nästa samarbete: med Göteborgs symfoniker.

Två unika kvällar kommer det att bli, då hon tillsammans med orkestern lotsar publiken genom hela sin låtkatalog, från debutalbumet ”Love in the Milky Way” till de grammisprisade uppföljarna ”Creamy Blue” och ”Virgo”. Dessutom utlovas nya arrangemang av färska låtar från aktuella ”Beautiful woman”. Ett album Sarah Klang nyligen skapat i Los Angeles tillsammans med amerikanske sångaren och kompositören Eric D Johnson.

ANNONS

– Jag är så stolt och glad över att få göra min alldeles egna ”Eras Tour” tillsammans med Göteborgs Symfoniker, hälsar sångerskan Sarah Klang i ett pressmeddelande.

Att få uppträda i vad hon kallar ”ett av dom vackraste konserthusen” gör inte saken sämre.

För arrangemangen står Martin Schaub och dirigerar gör Christoffer Nobin.

Konserterna kommer att äga rum 31 januari och 1 februari nästa år.

LÄS MER:Recension: Sarah Klang, Way Out West, torsdag

LÄS MER:Veckans spellista: Terra, Sarah Klang, Jack White

LÄS MER:Sarah Klang om musiken, terapin och de tuffa tonåren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS