Skådespelaren Donald Sutherland död

Den prisbelönte skådespelaren Donald Sutherland har dött, skriver sajten Deadline. Han har bland annat medverkat i filmtrilogin ”Hunger Games” och fick en heders-Oscar år 2017. Han avled på torsdagen i Miami efter en tids sjukdom. Donald Sutherland blev 88 år gammal.

ANNONS
|

Donald Sutherland är pappa till skådespelaren Keifer Sutherland som är känd för sina roller i bland andra serien ”24” och ”Designated survivor”. Sonen bekräftar dödsfallet på plattformen X och skriver:

”Han backade aldrig för en roll, vare sig den var god, ond eller ful. Han älskade det han gjorde och gjorde det han älskade, och man kan aldrig begära mer än så. Ett liv väl levt.”

Donald Sutherland är född i Kanada men flyttade till England när han utbildade sig till skådespelare.

Filmdebuten kom 1964 med en italiensk skräckfilm, Il Castello dei Morti Vivi och därefter har rollerna och filmerna löpt av efter varandra.

ANNONS

Kondoleanserna till hans anhöriga och kärleksbetygelser från fans och andra kollegor strömmar in på sociala medier. Jennifer Lawrence, också skådespelare i Hunger Games, skriver på X att Sutherland alltid kommer att vara saknad.

Under sin karriär belönades skådespelaren med två Golden Globes och en Emmy. År 2017 fick han en heders-Oscar.

Sutherland sörjs närmast av sin fru, fem barn och barnbarn.

LÄS MER:Ny "Hungerspelen"-bok på gång

LÄS MER:Spionen och bilden av fienden

LÄS MER:Han får huvudrollen i Netflix Stephen King-film

LÄS MER:Veckans tv-tips: finska fredsmäklare och svartvit Bruce Springsteen

ANNONS