Melanie Chisholm uppträder på Pridefestivalen i Stockholm 2019.
Melanie Chisholm uppträder på Pridefestivalen i Stockholm 2019. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Spice Girl hoppar av polsk konsert i hbtqi-protest

Mel C, också känd som Sporty Spice, hoppar av polsk tv-konsert med kort varsel. Beslutet hyllas av representanter för landets hbtqi-rörelse.

ANNONS
|

Melanie ”Mel C” Chisholm, med ett förflutet i Spice Girls, gick på måndagen ut via sina sociala medier och förklarade att hon inte kan och inte längre vill medverka på den nyårskonsert i Polen där hon var inbokad.

Stjärnan skrev att hon ”i ljuset av saker som jag blivit uppmärksammad på, och som inte går i linje med de rörelser jag sympatiserar med, kan jag inte uppträda i Polen som planerat”.

Uttalandet hånades av den polska EU-politikern Dominik Tarczyński, som kallade Mel C för ”din gamla hycklare” och lade upp en flera år gammal bild från när sångerskan uppträdde i Ryssland.

ANNONS

Det är desto fler som hyllar Melanie Chisholm, inte minst polska hbtqi-aktivister, som tolkar hennes beslut som ett ställningstagande mot den polska regeringens inskränkningar av deras rättigheter. Något som bland annat innebär att man infört ”hbtqi-fria zoner” i landet.

Konserten kommer att bli av med andra artister och ska sändas på den statliga tv-kanalen TVP.

Melanie Chisholm tilldelades nyligen Celebrity Ally prize på brittiska LGBT Awards.

LÄS MER:Melanie C om kriserna och det goda livet efter Spice Girls

LÄS MER:Annah Björk: Spice Girls definierade en hel era

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS