Stellan Skarsgård: ”Jag var en söt bimbo”

Stellan Skarsgård gör just nu intervjuer i samband med fantasysagan ”Dune 2”, och tycks vara på gott humör. I synnerhet när han talar om en gammal bekant musikalfilm, som han spelar i tillsammans med Pierce Brosnan och Colin Firth.

ANNONS
|

Stellan Skarsgård är för tillfället aktuell som rymdbaron i ”Dune 2”. I filmen har han globformad kropp, ett hårlöst kranium – och vill utplåna ett helt sandfolk.

Men en gång för längesedan spelade Skarsgård, enligt egen utsago, något helt annat: en söt bimbo.

I en intervju med Vanity fair, publicerad tidigare i veckan, styrde samtalet in på musikalfilmen ”Mamma mia!”. Skarsgård lade då fram en mindre analys av sin medverkan i den internationella succén:

”Jag behövde egentligen bara se söt och löjlig ut” säger han till magasinet.

”Det var bisarrt av mig att vara med i en musikal, jag kan inte sjunga eller dansa. Men sen såg jag att Pierce Brosnan och Colin Firth skulle vara med, och de kan inte sjunga eller dansa heller. Det gjorde allting lättare”

ANNONS

Var produktionens bimbos

73-åringen menar också att Brosnan och Firth, tillsammans med Skarsgård själv, var produktionens ”bimbos”.

”De begärde egentligen bara en sak av oss och det var: ’Ha kul, för om vi inte har kul så blir det ingen film’”.

”Mamma mia!” bygger delvis på det svenska bandet Abbas låtkatalog. Den utspelar sig under en intensiv, lätt skandalös bröllopsvecka i Grekland. Skarsgård gör rollen som äventyraren och författaren Bill Andersson, en av tre män som kan vara huvudpersonen Sophies far. Brosnan och Firth tar rollerna som de andra två.

Fantasysagan ”Dune 2” går just nu på bio i stora delar av landet, och har överlag mottagits väl. Filmen fick emellertid ett lågt betyg av GP:s kritiker och kulturchef Johan Hilton.

I sin recension skriver han: ”en anmärkningsvärt forcerad film där allt gestaltas med ungefär samma pompösa jämntjockhet”

LÄS MER:Recension: ”Dune: part two” i regi av Denis Villeneuve

LÄS MER:Johan Renck: Jag var egotrippad och narcissistisk

LÄS MER:Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsarom veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS