Svensk duo vinner deckarpris

ANNONS
|

Författarna Anders Roslund och Börge Hellström får det prestigefyllda deckarpriset International Dagger Award för romanen "Tre sekunder".

-Det här är fantastiskt stort och fint, säger Anders Roslund.

Svenskarna vann priset i konkurrens med samtliga kriminalromaner som översattes till engelska förra året. Bland de nominerade var exempelvis franska Fred Vargas "Un lieu incertain". Men juryn, brittiska CWA (Crime Writers Association), fastnade för Roslund och Hellströms femte bok om kriminalkommissarien Ewert Grens.

-I vår del av skrivarvärlden är det här så fint det kan bli. Det här är en kvalitetsmätning av vårt författarskap, säger Anders Roslund.
Ska bli Hollywoodfilm

Boken "Tre sekunder" släpptes i USA förra året. Deckaren blev en stor försäljningssuccé och ska nu bli Hollywoodfilm. Bakom produktionen står bolaget 20th Century Fox.

-De läste boken och frågade oss direkt. Vi motsatte oss inte utan blev som två glada småpojkar!

Enligt Anders Roslund ska resultatet bli en riktig "blockbuster". Vem som ska regissera och spela huvudrollerna är ännu inte klart.

ANNONS
-De har gett oss exempel på regissörer och det handlar om Oscarsvinnare. Jag och Börge skojade redan 2001 om att vi skulle vilja se Brad Pitt i huvudrolllen och nu är det nästan möjligt.
ANNONS