”Svenska Tinderbedragaren” ur TV4-serien häktad

Han kallades ”Den svenska Tinderbedragaren” i TV4:s serie med samma namn. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för fem bedrägerier mot fyra olika kvinnor, vilket Nya Ludvika tidning var först med att rapportera.

ANNONS
|

I tv-serien ”Den svenska Tinderbedragaren” vittnade åtta kvinnor över hela landet om hur de blivit lurade på stora summor pengar av en man de träffat via dejtingappen Tinder, och som de trodde var en framgångsrik affärsman.

Dokumentärserien sändes i TV4 med start 12 oktober i fjol, och kvinnorna lämnas där med krossade hjärtan och i vissa fall livslånga skulder.

Mannen som nyligen ska ha flyttat till Ludvika kommun har nu häktats misstänkt för fem bedrägerier mot fyra olika kvinnor. Tre av dessa betraktas som grova, och övriga som bedrägerier av normalgraden, enligt Nya Ludvika tidning och Aftonbladet.

ANNONS

– Brottet har bestått i att han träffat kvinnor på Tinder och sedan lurat dem på pengar, säger åklagaren Fredrik Skoglund till tidningen.

Åklagaren: ”väcker åtal inom två veckor”

De aktuella brotten ska ha begåtts mellan april 2021 och maj 2023 på olika håll i landet, exempelvis Uppsala, Vansbro och Borlänge. Två av brotten ska också ha begåtts mot samma kvinna.

Åklagaren Fredrik Skoglund uppger att han förväntar sig att kunna väcka åtal inom två veckor.

– Det är inte så mycket som återstår i utredningen, det är något ytterligare förhör med honom, säger han till Nya Ludvika tidning.

LÄS MER:Nu ställs Tindersvindlaren ur Netflix-serien inför rätta

LÄS MER:Christoffer från Göteborg hoppas hitta kärleken i tv

LÄS MER:Så träffades vi – fyra par om vad de föll för hos varandra

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS