Arkivbild. Barn som redan är inskrivna eller anmälda till Kulturskolan ska inte påverkas av problemet.
Arkivbild. Barn som redan är inskrivna eller anmälda till Kulturskolan ska inte påverkas av problemet. Bild: Thomas Johansson

Teknikkaos stoppar ansökan till kulturskolan – öppnas under kvällen

Ansökningsprocessen till kulturskolan i Göteborg har försenats av tekniska problem men under onsdagskvällen väntas ansökan kunna öppna igen.

ANNONS
|

1 juli skulle ansökan till kulturskolan i Göteborg ha öppnat men på grund av buggar i programmet som Göteborg stad använder för att ta emot ansökningar har sidan hållits stängd.

– Vårdnadshavare som vill anmäla sina barn till kulturskolan kan få problem att göra en ansökan så därför har vi stängt sidan tills leverantören åtgärdat felet, säger Jens Ericson, verksamhetschef för kulturskolan i Göteborg till GP tidigare under onsdagseftermiddagen.

Senare under onsdagseftermiddagen meddelade han att han fått beskedet att ansökan väntas öppna under kvällen.

Det har rått en stor osäkerhet kring när sidan skulle kunna öppnas igen och det är fortfarande inte säkert att den fungerar fullt som den ska.

ANNONS

– Det finns inga garantier att den fungerar fullt ut. Vi har inte testkört den men som jag förstått det har leverantören haft flyt under dagen och gjort så pass stora framsteg att vi kan öppna den under kvällen.

Innan beskedet kom sa Jens Ericson att ansökan kunde komma att hållas stängd till augusti om problemet inte åtgärdades inom kort. Om sidan fortsatt skulle ha stora problem med att ta emot ansökningar är det fortfarande ett alternativ. Skälet är reducerad personalstryka under semestern.

– Vi vill inte öppna en sida som inte fungerar till hundra procent och sedan inte kunna erbjuda någon support, sa han då.

Jens Ericson understryker att inga elever har att påverkats av förseningarna. Barn som redan är inskrivna eller anmälda har inte berörts och de som inte hann ansöka innan har inte blivit utan verksamhet på grund av buggarna. Han beklagar dock att buggarna ställt till med problem.

– Vi ber tusen gånger om ursäkt och är jätteledsna för barnen och deras vårdnadshavares skull!

LÄS MER:Side by side skapar musikfest i Göteborg

LÄS MER:100 miljoner kronor till skolorna brinner inne

LÄS MER:Nya akuta nedskärningar för Göteborgs skolor

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS