Timothée Chalamet visar upp Wonkas chokladfabrik

27-årige Timothée Chalamet fick rollen som Willy Wonka helt utan audition. Det sedan regissören Paul King sett hans musikalinsatser på Youtube. I en ny trailer syns Chalamet som Willy Wonka smågnabbas med Hugh Grant som pytteliten oompa-loompier.

ANNONS
|

I Tim Burtons film från 2005 syntes Johnny Depp i rollen som den excentriske Willy Wonka, vars chokladfabrik inte liknar någonting annat.

Nu är det istället unga stjärnskottet Timothée Chalamet som visar barnen runt i fabriken och kommenderar sina förkrympta fabriksarbetare, oompa-loompierna som då och då brister ut i sång.

Hugh Grant gestaltar en av de mer tongivande oompa-lompierna och att döma av nya trailern har han fått nytta av sina komiska talanger.

Det är den brittiske författaren och regissören Paul King, med filmer som ”Paddington” (2014) i bagaget, som nu tagit sig an den märkvärdiga och lite skrämmande berättelsen. När det gällde vem som skulle spela Willy Wonka tvekade han aldrig. Timothée Chalamet slog igenom stort i ”Call me by your name” 2017 och har sedan dess synts i filmer som ”Beautiful boy” (2018), ”Dune” (2021) och ”Bones and all” (2022).

ANNONS

Inför ”Wonka” behövde han aldrig ens vara med på någon audition. Det räckte, enligt Rolling stone med att Paul King såg honom sjunga musikal i ett par Youtube-videos.

Även brittiske komikern Rowan Atkinson och skådespelare som Olivia Colman, Jim Carter och Sally Hawkins medverkar i filmen.

Filmen ”Wonka” har premiär 13 december och bygger på Roald Dahls barnboksklassiker ”Kalle och chokladfabriken” från 1964. Paul Kings filmiska berättelse är dock en så kallad prequel, och berättar hur Willy Wonka blev den egocentriske chokladmakare han är välbekant som, såväl i barnboken som i Tim Burtons film.

LÄS MER:Feline Andersson knep drömrollen i ”Wicked” på Göteborgsoperan

LÄS MER:Här är Oscarsgalan i bilder

LÄS MER:Recension: ”Bones and all” i regi av Luca Guadagnino

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS