Konserthuset vid Götaplatsen - hemmaplan för Symfonikerna.
Konserthuset vid Götaplatsen - hemmaplan för Symfonikerna. Bild: Pernilla Löfgren

Tio miljoner extra till Symfonikerna från regionen

Det rödgröna styret i VG-regionen adderar ytterligare 10 miljoner till Symfonikerna för 2025.
”Vi är stolta över att kunna stödja Göteborgs Symfoniker så att de kan fortsätta leverera musik av världsklass”, säger Carl Forsberg (MP), vice ordförande i kulturnämnden.

ANNONS
|

Tillskottet i budgeten från ägarna Västra Götalandsregionen motiveras dels med kostnadsökningar men också som en nödvändig satsning för att säkerställa Symfonikernas ställning som Sveriges nationalorkester.

”Denna ramförstärkning är till för att hjälpa Göteborgs Symfoniker att fortsätta på den höga nivå vi har idag och för att kunna rekrytera de bästa musikerna i framtiden”, säger Ingrid Andreae (S), ordförande för Göteborgs Symfoniker i ett pressmeddelande.

I samma utskick konstaterar Carl Forsberg (MP), vice ordförande i kulturnämnden:

”Vi är stolta över att kunna stödja Göteborgs Symfoniker så att de kan fortsätta leverera musik av världsklass. Att säkra ett vitalt och välmående kulturliv är en av regionens kärnuppgifter, och denna satsning visar vår förmåga att ta ansvar även i en svår tid”.

ANNONS

De 10 miljonerna till Symfonikerna är en del av en förstärkning av regionens kulturbudget med totalt 88 miljoner kronor för 2025. Ytterligare satsningar ska presenteras längre fram.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS