Tio tjänster bort på TV4 – och halverad budget för ”Efter fem”

Ytterligare ett tiotal journalister kommer att få lämna TV4. Dessutom halveras budgeten för programmet ”Efter fem”. Det är några av konsekvenserna när förhandlingarna om tv-kanalens nya organisation nu avslutats.

ANNONS

TV4 fortsätter att spara pengar och drar nu in ännu mer på både program och tjänster.

Nyligen stod det klart att tv-kanalen lägger ner populära ”Lotta på Liseberg” efter 15 år.

Nu drabbas olika nyhetsprogram, bland dem ”Efter fem”.

Under tisdagen avslutades andra delen av förhandlingarna om TV4:s nya organisation. 13 tjänster har redan plockats bort från nyhetsverksamheten som ett led i besparingarna. Nu erbjuds ytterligare ett tiotal journalister avgångsvederlag, skriver tidningen Journalisten.

För den som tackar nej väntar uppsägningsförhandlingar.

Mer att göra för anställda som är kvar

För ett år sedan utökades redaktionen till TV4:s nyhetsprogram ”Efter fem” som sänds på söndagar. Bara ett år senare är det nu dags att göra rejäla neddragningar.

ANNONS

– ”Efter Fem” på söndagar ska klara sig på halverad budget, det blir skittufft, säger journalistklubbens ordförande på TV4 Victoria Banozic till Journalisten och fortsätter.

– Programledare och redaktörer kommer att få mer att göra. Företaget säger att de anpassar kraven efter förutsättningarna, och det gäller verkligen att de lever upp till det. De måste kommunicera tydligt var ambitionsnivån ligger, annars kommer medlemmar att köra slut på sig själva.

LÄS MER:”Lotta på Liseberg” lägger ner

LÄS MER:Tack för allt Lotta – men nu räcker det med allsång

LÄS MER:Så ska Liseberg ersätta Lotta Engberg efter avhoppet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS