Fem nya tv-program – vecka 36

Spänning och avslöjanden dominerar veckans tv-premiärer. Från verkliga brott till påhittade mordhistorier, avslöjande biografier och adrenalinstinna tävlingar.

ANNONS
|
Nytt på Max, Kanal 5, SVT Play, Netflix – vecka 36
Bild: Max

”Fångat på polisens kamera” (Max, Kanal 5)

Programmets titel förklarar tydligt vad som väntar. Genom polisens egna kameror får tittarna ta del av autentiskt material från olika slags krissituationer. I första avsnittet avslöjas till exempel en knarkhandel i ett helt vanligt bostadsområde, en man smiter från en hastighetskontroll och en biljakt slutar i tragik. Men någonting skaver naturligtvis. Är detta en unik inblick i svenska poliskårens påfrestande vardag eller tragedi som underhållning? Det liknar en svensk ”Cops”, en kontroversiell serie som å ena sidan bidragit till respekt och intresse för poliskårens arbete men å andra sidan format en felaktig bild av vad det faktiskt innebär. Döm själva. Premiär 2 september.
Nytt på Max, Kanal 5, SVT Play, Netflix – vecka 36
Bild: Max

”The floor Sverige” (Max, Kanal 5)

Börjar det bli dags för ett nytt kunskaps-tävlingsprogram med en miljon i potten? Max och Kanal 5 tycker det och har därför köpt in det nederländska programkonceptet som också gått i USA och Frankrike. I det tävlar 100 (!) personer i kunskapsdueller på ett jättestort golv, uppdelat i hundra rutor där varje ruta representerar en person och ett ämne. Den som slutligen kontrollerar golvet får kamma hem hela prissumman. Programledare är Anders Jansson och Erik Ekstrand. Premiär 4 september.
Nytt på Max, Kanal 5, SVT Play, Netflix – vecka 36
Bild: ORF

“Kafka” (SVT Play)

Detta sevärda drama om en av världens mest inflytelserika författare har ett annorlunda grepp. De sex avsnitten tillägnas vart och ett de viktigaste relationerna i hans liv. Som vännen och författarkollegan Max Brod, som publicerade Kafkas verk efter författarens död och mot hans vilja. Kafkas skräck för äktenskapet och rädslan för att ”misslyckas sexuellt” tog sig uttryck i många bordellbesök och sabbade relationer, vilket porträtteras i avsnittet om Felice Bauer. Förhållandet som Kafka inledde med henne slutade i total tragik. Den enda kvinna han faktiskt levde ihop med var Dora Diamant, som tillägnas seriens sista del. Ett annorlunda grepp, som sagt, men väldigt målande. Premiär 4 september.
Nytt på Max, Kanal 5, SVT Play, Netflix – vecka 36
Bild: Max

“Race across the world” (Max, Kanal 5)

Fem kändispar ska resa 11 000 kilometer på 40 dagar utan att sätta sig på ett flyg. Från solen i syd till kylan i norr och en hel del städer, byar och skogar där emellan. Vilket par vinner och vilket klagar över att resebudgeten är för liten och hotellsängarna för trånga? Se till att ha vadhållningen klar när Discoverys storsatsning kickar igång och lockar med namn som Felix Herngren, Eva Röse, Peter Magnusson och Thomas Wassberg. Programledare är Kristin Kaspersen, Premiär 5 september.
Nytt på Max, Kanal 5, SVT Play, Netflix – vecka 36
Bild: Netflix

“The perfect couple” (Netflix)

Amelia Sacks (Ewe Hewson) har haft tur här i livet. Hon ska gifta in sig i en av de mest förmögna familjerna i Nantucket. Hennes blivande svärmor (Nicole Kidman) kunde inte vara mer missnöjd med sonens val men har ändå lagt en förmögenhet på vad som förväntas bli tidernas societetsbröllop. Men så dyker en död kropp upp på stranden och allt vänds upp och ned. Tragedin blir starten på det ena mörka avslöjandet efter den andra i en polisutredning där alla plötsligt är misstänkta – för mord! Pajig intrig men härlig, överdådig miljö. Intressanta namn i rollistan, som Liev Schreiber och Dakota Fanning. Premiär 5 september.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS