”Masked singer” återvände – Skrothögen försvann

Det stod mellan Skrothögen och den lite udda skapelsen T-Rex & Forskaren. Och det var Skrothögen som blev först med att behöva lämna årets ”Masked singer” i TV4.
– Det känns helt ok. Jag gjorde det för min dotter, säger den utröstade ”sångaren”.

ANNONS
|

SPOILER ALERT!

Snart är mars månad slut och ni vad det betyder – den märkliga tittarsuccén ”Masked singer” är tillbaka i TV4.

Precis som förra året leds den hemlighetsfulla sångtävlingen av David Hellenius och till sin hjälp har han den välbekanta panelen bestående av Felix Herngren, Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Även upplägget känns igen från tidigare år där en av de sjungande kändisarna varje vecka röstas ut och måste lämna ”Masked singer”.

Däremot ser årets masker lite annorlunda ut och den här gången är de tolv kändisarna utklädda till figurer som Fågelskrämman, Vikingen, Karamellen, Superhjälten, Mullvaden och Maneten – allt för att lura och förvilla sin publik.

ANNONS

Skrothögen röstades ut först av alla

Fredagens program slutade i en uppgörelse mellan Skrothögen och T-Rex & Forskaren. Skrothögen bjöd på en rätt vinglig version av Thomas Rusiaks ”Hiphopper” och lite Sean Banan, medan T-Rex & Forskaren tolkade ”Industry baby” av Lil Nas X och Anis Don Deminas ”Vem e som oss”.

Efter att publiken sagt sitt stod det klart att det blev Skrothögen som tvingades lämna ”Masked singers” första program för säsongen. Och när David Hellenius till slut lyfte på masken kände de flesta nog igen personen som dolde sig därunder: Joakim Lundell, entreprenören, programledaren och mångsysslaren som tidigare gick under namnet Jockiboi.

Hur kändes det här då?

– (skratt) Ja du ... det känns helt okej. Jag var rätt förberedd på att jag skulle åka ut först av alla. Du har ju sett programmet, trots att jag sjunger helt monotont på engelska så bryter min östgötska igenom. Det låter för jävligt. Dessutom ställde de mig mot den fantastiska Karamellen. Klart jag var chanslös säger Joakim Lundell till GP.

Du har släppt rätt mycket musik men har du sjungit själv förut?

– Nej, inte egentligen. Jag är mer för att producera, skapa och skriva musik än att sjunga själv.

Varför tackade du ja till ”Masked singer”?

ANNONS

– Jag har sett programmet tillsammans med min dotter Lunabelle som verkligen älskar ”Masked singer”. Hon fyller snart fem år så det var för hennes skull som jag ställde upp. Trots att jag egentligen inte hade tid.

Hur tror du att hon kommer att reagera?

– Oj, först lär det nog kännas lite konstigt och sedan kommer hon att ha hundra olika frågor: Varför är du med, har de ringt till dig, vem ringde till dig, när var det ..?

”Masked singer” ett av TV4:s mest populära program

Med drygt två miljoner tv-tittare var finalen av ”Masked singer” ett av TV4:s allra mest populära program förra året. När tv-siffrorna för 2022 ställdes samman var det bara ”Bingolottos” uppesittarkväll och ett par fotbollsmatcher från EM och VM som ens kom i närheten.

Till och med de minst populära avsnitten av ”Masked singer” slog ”Let’s dance” – TV4:s näst mest populära underhållningsprogram – med ett par hundra tusen tittare. Bara så att ni förstår varför det musikaliska maskprogrammet nu drar igång sin tredje säsong.

Hur länge tror du att Masked singer kommer att rulla på?

– Oj, svårt att veta. Men det kommer säkert att hålla ett par år till, menar Joakim Lundell.

Hade du någon favorit bland dina motståndare?

ANNONS

– Karamellen är väldigt duktig, den saken är klar. Hon kommer säkert att gå långt i tävlingen.

LÄS MER:Här är alla dräkterna i ”Masked singer” 2023

LÄS MER:Herngren: "'Masked singer' är välgörande för mig"

LÄS MER:Fansen träffade Marcus & Martinus i Nordstan

LÄS MER:Tuff smäll för SVT – men en fin skalp för TV4

"Masked Singer"

  • ”Masked singer” är ett programformat från Sydkorea som sändes i Sverige för första gången 2021.
  • Programmet går ut på att tolv kändisar iklädda olika masker sjunger en låt framför en panel och en studiopublik. I varje ges ledtrådar för att det ska bli lättare att lista ut vem som gömmer sig bakom masken.
  • I slutet av varje program röstar publiken på sin favorit. Den som får minst antal röster åker ut och tvingas ta av sig masken.
  • De som har vunnit ”Masked singer” tidigare år är Daniel Norberg utklädd till Godisautomaten samt Marcus och Martinus utklädda till Spelmannen.
  • I panelen sitter, precis som tidigare år, Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.
  • Programledare är David Hellenius.

Källa: TT

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS