Orange is the new black säsong 5: Så levde karaktärerna innan fängelset

ANNONS
|

I dag, 9 juni, släpper Netflix den femte säsongen av den amerikanska drama-komediserien ”Orange is the New black”, som handlar om Piper Chapman och de andra intagna på kvinnofängelsetLitchfield i USA.

LÄS OCKSÅ:Tio år sedan Sopranos – så gick det för stjärnorna

Den nya säsongen börjar där den fjärde slutade.Karaktären Poussey, som spelas av Samira Wiley,är död och Dayanara (Dascha Polanco) riktar en pistol mot en avfängelsevakterna. Att ett upplopp väntar är inte svårt att lista ut.

Genom tillbakablickar har vi fått veta hur de intagnas och fängelsepersonalens liv sett ut tidigare och vad de sysslat med som lett till att de hamnat i fängelset.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Så ser Game of Thrones-stjärnorna ut egentligen

Redan under den första säsongen fick vi se hur huvudpersonen Piper Chapman och Alex tidigare hade ett passionerat förhållande. De reste jorden runt på lyxiga resor – samtidigt som de smugglade knark och pengar vilket senare ledde till deras fängelsestraff.

Det är många frågetecken som kvarstår, men enligt serieskaparna kommer det två säsonger till, så förhoppningsvis kommer många obesvaradefrågor att få svar innan serien går i graven.

LÄS OCKSÅ:Här är tv-serierna som skrotas inför hösten

Bläddra i bildspelet ovan för att läsa en sammanfattning över de intagnas och personalens tidigare liv.

SE OCKSÅ: Därför blev ”Orange is the new black” en succé

ANNONS