Vännerna som följer Bruce Springsteen över världen

Kärleken till Bruce Springsteens musik förde samman de tre vännerna från Italien, USA och Frankrike.
– Det är fortfarande samma känsla på konserterna, jag känner mig som sexton igen varje gång, säger Connie Behrhorst.

ANNONS
|

Första gången Connie Behrhorst såg Bruce Springsteen klev hon in på Ritz Music Hall i Corpus Christi, Texas mest av en slump. Det var 1974. Drygt femtio personer i publiken.

Sedan dess är hon fast. Hur många Springsteen-konserter det blivit genom åren har hon tappar räkningen på.

– Det är många, den saken är klar. Men det är fortfarande samma känsla som den där första kvällen. Varje gång känner jag mig som att jag vore sexton år igen, säger Connie Behrhorst när GP träffar henne i kön utanför La Défense Arena i nordvästra Paris.

Här finns de mest hängivna Springsteen-fansen, eller i alla fall de som vill komma så nära scen som möjligt, och väntar på att bli insläppta. Connie, som också är aktiv i Facebook-communityn ”Spring-nuts”, har nummer 102 ritat på ena handryggen. Bredvid henne finns vännerna Cristiana Pavan från italienska Ancona och Magali Sicot som bor utanför Paris.

ANNONS

Var på plats under premiären i Barcelona

När klockan är ett är det dags att rada upp sig och sedan kan man in i princip inte lämna sin plats förrän det är dags att släppas in genom dörrarna och in den på den främre ståplatssektionen.

Arenan i Paris är en ganska säregen, hästskoformad skapelse invigd så sent som hösten 2017. Till vardags hemmaborg åt rugbyklubben Racing 92. De ellipsformade bollarna kan flyga iväg rätt så högt, men här är det ändå tak på bygget. Vilket förstås bidrar till en annan typ av inramning jämfört med Ullevi och de andra öppna stadions där Springsteen bokat in sin pågående Europa-turné.

Vännerna Connie, Cristiana och Magali var på plats redan under premiären i Barcelona tidigare i vår.

– Publiken där var helt otrolig, jag har aldrig sett något liknande, säger Connie Behrhorst.

– Setlistan var också bra, lite annorlunda från konserterna vi såg i USA. Och så var Michelle Obama med och sjöng på scenen, det var känslosamt, menar Cristiana Pavan.

Drog ut på turnén direkt efter pensioneringen

Inför konserterna i Paris hoppas de på favoriten ”Racing in the street”, som fanns med på låtlistan inför sista kvällen i Dublin, men aldrig spelades. Cristiana Pavan tycker och tror att det är dags för några överraskningar under någon av de två spelningarna i den franska huvudstaden.

ANNONS

Efter det är det hur som helst dags för Connie Behrhorst att fara hem till Texas.

– Jag gick i pension dagarna innan konserterna i Barcelona och satte mig på flyget till Europa och har varit borta en månad. Min man börjar sakta mig. Han är inte ett Springsteen-fan, men han är ett fan av mig, säger Connie Behrhorst med ett skratt.

Tror ni att det blir den sista turnén med Springsteen och E Street band?

– Det är i alla fall vad jag säger till mitt bankkonto varje gång jag ska på konsert. Men jag tror nog att han kommer fortsätta på det ena eller andra sättet, säger Connie Behrhorst och avslutar:

– Han hoppar inte runt lika mycket längre, men det gör inte jag heller.

LÄS MER:Bruce Springsteen & The E Street band, Paris, lördag

LÄS MER:Amie, 72, köpte Bruce-biljetter för 15 980 kronor

LÄS MER:Så köper och säljer du biljetter till konserterna på Ullevi 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS