Ville se The Last Dinner Party – kallades ”pervers”

Brittiska indiebandet The Last Dinner Party skulle spela i Lincolnshire under lördagskvällen. Nu har åtskilliga män rapporterat om nedlåtande behandling inför konserten. Bland annat påstår männen sig ha fått frågor som: ”Vilken är din favoritlåt med bandet?”

ANNONS
|

Lördagens spelning ägde till sist aldrig rum på grund av sjukdom. Ändå har The Last Dinner Partys konsert utlöst både ilska och förvirring.

Flera män har gått ut på sociala medier med anklagelser om att ha blivit illa behandlade. Männen säger sig ha fått ”nedlåtande frågor” och utsatts för bryska förhörsmetoder av entrévärdarna. Detta rapporterar Sky News och The Guardian.

Artiklarna citerar ett inlägg på plattformen X, tidigare Twitter, där kvällen beskrivs på följande sätt:

”Jag fördes till ett mörkt hörn med andra män, fick utstå skällsord som att jag var ’pervers’ för att jag gick på spelningen själv. Jag togs in till ett rum helt ensam med en säkerhetsvakt, och blev förhörd och muddrad. Mår dåligt”.

ANNONS

Samma man menar också att entrévärdarna frågade vilken hans favoritlåt med The Last Dinner Party var.

En annan manlig användare skriver: ”Jag rockade in i lokalen vid kvart i nio, helt ensam, ingen kö. Jag fick frågan: ’Hur länge har du gillat The Last Dinner Party?’ och blev ombedd att nämna min favoritlåt. Jag tyckte det var lite konstigt, och första gången det har känts som jag måste ta mig igenom en frågetävling för att komma in på ett gig”

Även en tredje man berättar om hur han blev ”bortförd, muddrad och fick nedlåtande frågor”.

Arrangörerna medger i ett uttalande att entréprocessen var bristfällig. De förstår att besökarnas berättelse ”inte ligger i linje med vår policy, som säger att alla besökare ska behandlas lika och bemötas med samma säkerhetsåtgärder vid inträde”. Se hela deras inlägg nedan:

The Last Dinner Party har tagit avstånd från de påstådda incidenterna, och säger i ett uttalande: ”Alla är välkomna att besöka våra konserter. Vi är bestörta och besvikna över att folk upplever sig ha blivit diskriminerade”.

Indierockbandet består av Abigail Morris, Lizzie Mayland, Emily Roberts, Georgia Davies och Aurora Nishevci.

LÄS MER:Veckans spellista: Josef Slunge, Jesper Lindell, Hearts, Bergslagsdiagonalen, Upploppet

LÄS MER:Veckans spellista: Pearl Jam, Waxahatchee, Annika Norlin, Det stora monstret

LÄS MER:Recension: Waxahatchee - ”Tigers blood”

LÄS MER:Recension: Terra - ”Livslinjen”

LÄS MER:Recension: Dinosaur Jr, Pustervik, fredag

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS