Nu öppnar GP sin nyhetsredaktion i Borås

Nu finns Göteborgs-Posten i Borås. Det betyder att det kommer att skrivas ännu mer om Borås och Sjuhäradsbygden – fler granskningar av makten, fler reportage om människor som gjort skillnad och fler skarpa nyheter.
Men som läsare av GP i Borås får du inte bara nyheter om din stad, du får också tillgång till allt GP skriver, om Borås såväl som Göteborg, Västra Götaland, Sverige och världen.

ANNONS
|

Den 7 november öppnar GP:s sexmannaredaktion i centrala Borås portarna – och en sida på sajten för just Borås.

– Har du inte redan GP-appen så är det läge att ladda ned den nu, säger Marie Johansson Flyckt, nyhetschef på Boråsredaktionen.

– Redan i dag finns en hel del nyheter om Borås i GP, men nu kommer vi att finnas på plats varje dag för att bevaka vad som händer och gräva i det som vi ännu inte vet har hänt, säger hon.

Stark tro på journalistiken

Bakom GP:s satsning på en Boråsredaktion ligger, enligt tidningens chefredaktör Christofer Ahlqvist, en stark tro på journalistikens viktiga roll i samhället och på att boråsarna, såväl som göteborgarna och alla de som varje dag pendlar mellan de två städerna, vill veta mer om staden och regionen.

ANNONS

– Borås är Västsveriges näst största stad, och vi hoppas invånarna kommer att uppskatta att vi kommer in som ytterligare en aktör för att granska det som händer här, säger han.

Frågan är ju då, behöver Borås ännu mer journalistik när det redan finns andra medier som bevakar området, Christofer Ahlqvist?

– Det behövs alltid mer journalistik och det kommer att gynna framför allt Borås. Sedan ska vi inte vara en kopia av övriga nyhetskanaler, vi ska göra vår grej även i Borås – med fördjupningar och örat mot marken för att kunna rapportera om det som verkligen betyder något för boråsarna. Och med hjälp av vår snabbfotade nattredaktion kan vi leverera händelsenyheter dygnet runt.

En av dem som är reporter på den nya redaktionen är Amanda Samuelsson, som är från Alingsås, men bor i Borås och har jobbat på P4 Sjuhärad i snart fyra år.

– Det här är den mest spännande satsningen jag hört om – en helt ny redaktion i Borås! Det är självklart att jag vill vara med och starta upp Göteborgs-Posten här för att ge boråsarna det de vill ha, och det som de ännu inte vet att de vill ha, säger hon.

Premiär på gp.se 7 november

På måndag, den 7 november, är det alltså premiär för sidan med Boråsnyheter på gp.se, och redaktionen, bestående av en fotograf, tre reportrar, en sportreporter och en nyhetschef, smygstartade arbetet redan för ett par veckor sedan.

ANNONS

– Jag tycker att det är otroligt roligt att se att det satsas på journalistik igen, efter några år av kräftgång för branschen. Det finns en framtidstro och energi i jobbet nu, som gör det så himla kul och spännande, säger Marie Johansson Flyckt.

Läs mer och se prenumerationserbjudande här: GP flyttar in i Borås!

Vad vill du läsa mer om? Mejla oss till redaktion.boras@gp.se

LÄS MER:Här är journalisterna på Göteborgs-Postens nya Boråsredaktion

LÄS MER:GP värvar nyhetschef från Jönköpings-Posten

LÄS MER:GP startar daglig morgonshow

ANNONS