Spårvagnar är typiska för Göteborg, kanske handlar någon låt om dem.
Spårvagnar är typiska för Göteborg, kanske handlar någon låt om dem. Bild: Arkivbild: Per Wahlberg

70 bidrag när Göteborgs signaturmelodi ska utses

Hur låter egentligen Göteborg? När tävlingen om vilken låt som ska bli den officiella låten till Göteborgs 400-årsjubileum utlystes vaknade lusten att komponera bland både amatörer och proffs. Men vi får vänta till nästa år innan vinnaren utses.

ANNONS
|

En minut före deadlline kom sista bidraget in till tävlingen om vilket låt som ska bli stadens officiella signaturmelodi när Göteborg fyller 400 år. Bakom tävlingen ligger The Brewhouse Award tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum.

För att få lov att delta i tävlingen om stans nya musikdänga skulle låten vara nyskriven, handla om just Göteborg, ha en bra text och melodi, och vara trallvänlig.

När deadline hade gått ut hade närmare 70 bidrag kommit in som nu tävlar om att bli stans allsångsvänliga signaturlåt.

LÄS MER:Tävling ska utse Göteborgs signaturmelodi

Kommer finnas guldkorn

Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för 400-årsjubileet 2021 på Göteborg & Co, är mycket hoppfull om att det finns en låt som ska passa.

ANNONS

– När man ser bredden på de som skrivit låtarna kommer det att finnas guldkorn. Bland annat finns det välkända kompositörer från Göteborg.

Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för 400-årsjubileet 2021 på Göteborg & Co.
Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för 400-årsjubileet 2021 på Göteborg & Co. Bild: Arkivbild: Patrick Sörquist

Majoriteten av sångerna som skickats in är på svenska, men ett par av bidragen framförs på engelska.

Tävlingen var öppen för alla, både amatörmusiker och proffs, och bland bidragen finns båda kategorierna med.

Olika musikgenrer

Bland bidragen finns det flera olika musikgenrer, från vispop, jazz, och schlager till en lite mer rockig stil, enligt Mia Samuelsson.

Nu ska en jury lyssna igenom alla bidrag tills det är ungefär tio stycken kvar. Då får göteborgarna vara med och säga sitt.

Den 17 december öppnas sen publik omröstning där alla kan gå in och lyssna och rösta på sin favoritlåt bland finalisterna fram till och med den 12 januari på www.brewhouse.se. I januari 2020 vet vi vilken låt vi ska ska gå runt och tralla på framöver.

ANNONS