Båt på grund utanför Torslanda

En större fritidsbåt har gått på grund utanför Torslanda.
Enligt Kustbevakningen riskerar båten att läcka diesel och dess kapten är nu misstänkt för brott mot sjölagen.

ANNONS
|

Vid 16-tiden på tisdagen körde en fritidsbåt av större modell på grund utanför Torslanda. Båtens kapten misstänks nu för brott mot sjölagen.

Huruvida han misstänks ha varit berusad vill Kustbevakningen inte gå in på, med hänvisning till förundersökningssekretess. Detsamma gäller kaptenens nationalitet.

Båten är flaggad i Brittiska jungfruöarna.

2 000 liter drivmedel

Vid 22.30-tiden befinner sig Kustbevakningen fortfarande vid båten. Den innehåller uppskattningsvis 2 000 liter diesel och de är där både i miljöräddnings- och miljöutredningssyfte.

– Kommer det olja i vattnet försöker vi ta hand om det. Och olja i vattnet kan även vara ett brott, säger Erik, vakthavande befäl vid Kustbevakningen. Han vill inte uppge sitt efternamn.

ANNONS

Han säger att båten, av dess kurs att döma, var på väg ut i skärgården.

Hur många personer fanns ombord?

– Det har jag ingen uppgift om, säger Erik vid Kustbevakningen.

Ska bärgas inatt

Var befinner sig kaptenen nu?

– Antingen ombord hos oss eller på sin båt, han kommer att vara på plats och representera sig själv och ägaren i bärgningen.

Enligt Erik har båtens ägare, via sitt försäkringsbolag, hämtat två fartyg som kommer att försöka dra in båten till kaj i natt.

– Vi har inte bedömt det som någon så pass överhängande risk att vi gör någonting. När båten står där den står är det upp till ägaren att få den därifrån, säger Erik, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.

Ingen person ska ha skadats i samband med grundstötningen.

ANNONS