Poliser gick ombord på en spårvagn vid Drottningtorget på fredagseftermiddagen med anledning av ett bråk. Tolv minuter tidigare hade de larmats om en annan händelse i kollektivtrafiken – då en busschaufför blivit slagen på Hisingen.
Poliser gick ombord på en spårvagn vid Drottningtorget på fredagseftermiddagen med anledning av ett bråk. Tolv minuter tidigare hade de larmats om en annan händelse i kollektivtrafiken – då en busschaufför blivit slagen på Hisingen. Bild: Läsarbild

Busschaufför slagen blodig i Göteborg

En busschaufför slogs på fredagseftermiddagen blodig av en resenär på Hisingen. Gärningsmannen flydde från platsen med elsparkcykel.
Tolv minuter senare tillkallades polis till en spårvagn på Drottningtorget i centrala Göteborg efter en annan incident.
Händelserna påverkar kollektivtrafiken under fredagskvällen.

ANNONS
|

Polisen larmades till hållplatsen Sankt Jörgens Park på Hisingen klockan 16.25.

– En busschaufför har fått en smäll över ansiktet och blöder, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Bussen ska ha stannat på en hållplats, när en kille med elsparkcykel frågade om han fick gå ombord. Sedan ska killen ha gjort något med dörren, så att den inte gick att stänga, och i samband med det slagit till busschauffören.

Mannen som slog busschauffören uppges vara i 30-årsåldern, och åkte från platsen på elsparkcykel i riktning mot Skogome.

– Slaget ska ha varit med öppen hand, alltså en örfil, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Västtrafik ser allvarligt på händelsen.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och hoppas att föraren under omständigheterna mår bra. Det är fullkomligt oacceptabelt att våra förare utsätts för våld när de försöker utföra sitt arbete, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Bråk vid Drottningtorget

Tolv minuter efter händelsen vid Sankt Jörgens Park, klockan 16.37, larmades polisen till spårvagnshållplatsen vid Drottningtorget.

– Det är ett bråk mellan en resenär och spårvagnsförare. Ordningsvakt och trafikledare ville ha hjälp av polis. Det har varit någon form av tjafs, säger Thomas Fuxborg.

Polisen gick ombord på spårvagnen för att reda ut vad som hänt, och prata med de inblandade, men det slutade med att patrullen inte kunde se att något brott begåtts.

– Personen hade betett sig olämpligt och sagt fula ord.

Spårvagn tömdes på resenärer

Spårvagnen tömdes i samband med polisinsatsen på resenärer, vilket ledde till förseningar i kollektivtrafiken som går genom centrala Göteborg under kvällen.

– Spårvagnarna leds om till ett annat spår, så de går som vanligt men det kan troligtvis bli lite köer, sade Patricia, störningskoordinator på Västtrafik.

Även ett antal bussavgångar som trafikerar Hisingen har ställts in under kvällen. Det finns inget som tyder på att händelserna har något samband, utöver kopplingen till kollektivtrafiken.

ANNONS

LÄS MER:Spårvagn och bil i krock vid Järntorget

ANNONS