Man påkörd – förare smet från platsen

Mannen misstänks för att med avsikt ha kört på en person och sedan smitit från platsen. Under flykten misstänks han sedan ha orakat en frontalkrock.
– Jag hörde hur bilen sladdade runt i vändzonen och sedan hörde jag en hög smäll, säger ett vittne.

ANNONS
|

SOS larmades om den första olyckan klockan 10.52 på torsdagsmorgonen då en man blev påkörd längs Ljusårsvägen i Bergsjön.

– Det verkar som det här är en smitningsolycka, sa Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Region Väst, precis efter att larmet om olyckan kom.

Bara några minuter efter den första olyckan kom ett nytt larm in om en trebilskrock vid en vändzon längs Teleskopsgatan, inte långt från den första olycksplatsen.

Enligt polisen stämmer signalementet på den bil som varit inblandad i den andra olyckan överens med uppgifter från den första händelsen.

– Det finns ett samband, den misstänkta kopplas till båda olyckorna, säger Anna Göransson.

ANNONS

Mannen greps efter vansinnesfärden misstänkt för grovt drograttfylleri och enligt polisen finns det misstankar om att han körde på personen vid den första olyckan avsiktligt. Senare upprättades därför även en anmälan om grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

– Upprinnelsen till den händelsen är oklar, men det är någon dispyt som uppstått, säger Anna Göransson.

När GP var på plats kort efter olyckan pågick bärgningen av den misstänkta mannens bil som nu har tagits i beslag. Bilen är enligt Transportstyrelsen register avställd sedan i våras.

Man gripen efter olyckorna

Ingen person ska ha blivit skadad i den andra olyckan. När det gäller skadeläget för mannen som blev påkörd vid Ljusårsvägen ska han ha varit vaken och talbar när ambulans kom till platsen och körde honom till sjukhus. Sahlgrenska universitetssjukhuset meddelade senare under torsdagen att den skadade personen är en man i 30-årsåldern och att hans skador bedöms som lindriga.

Ett vittne som bor i närheten av olycksplatsen vid Teleskopsgatan berättar att han hörde hur en bil sladdade runt i en vändzon på parkeringsplatsen.

– Sedan hörde jag en smäll och såg hur de här två bilarna hade kört rakt in i varandra, säger vittnet.

Enligt Västtrafik påverkades busslinje 57 av polisinsatsen och bussarna stannade därför inte vid hållplatsen Teleskopsgatan timmarna efter händelsen.

ANNONS
ANNONS