Streetrace hindrade räddningstjänsten under utryckning

Ett streetrace på Torslandavägen stoppade räddningstjänsten under utryckning på väg till branden på Rörö under natten till söndagen.

ANNONS
|

Medan räddningstjänsten fick sätta till ett stort antal resurser för att hindra att terrängbranden på Rörö spred sig under natten till söndagen, stoppades räddningspersonal under utryckning av ett streetrace på Torslandavägen vid 00.25-tiden på söndagsnatten.

– Det kom in flera larm från allmänheten om att bilar spärrat av Torslandavägen i höjd med Ica Maxi. Det var ett misstänkt streetrace, och detta ska vara ett återkommande problem. Räddningspersonal på väg till branden Rörö blev också stoppad och släpptes inte fram, och polis larmades till platsen, säger Caroline Karlsson, presstalesperson hos polisen region Väst.

Polisen mötte flera bilar på väg till platsen, men själva streetracet är upplöst när den kommer fram.

ANNONS

Branden som började i terrängen spred sig mot bebyggelse under natten men räddningstjänsten lyckades till slut få branden under kontroll innan den hann nå någon bebyggelse.

– Det var en lite större brand men jag kan inte säga exakt hur stor, säger Helena Clase, vakthavande befäl vid polisen till GP under natten.

I nuläget är ingen polisanmälan upprättad efter händelsen.

ANNONS