Hilda Nordelöf nåltovar. Nere till vänster ett ägg från en rocka.
Hilda Nordelöf nåltovar. Nere till vänster ett ägg från en rocka.

Äggande påsklovsverkstad

ANNONS
|

Under påsklovet ordnas det flera aktiviteter runt om i staden. På Naturhistoriska museet finns en påskverkstad som är öppen till och med skärtorsdagen. Till pysslet används naturmaterial i form av riktiga ägg och ull.

– Vi ville ha med naturmaterial för vi är ju ändå ett naturhistoriskt museum, säger Barbara Landelius som är museiassistent.

Hon hjälper barnen att nåltova ägg. De använder både riktiga och frigolit. Förutom påskverkstaden har de också en äggvandring där Maria Carlson, som är museipedagog, går runt med en korg och visar vilka djur som kläcker ägg. Hon berättar att alla ägg inte är runda. En rocka lägger till exempel fyrkantiga ägg och sedan finns det olika färger så som svarta och blå.

ANNONS

– Vi har äggvandringen för att de ska få se variationen och förstå att man inte vet allt. Man får en aha-upplevelse, säger hon.

Museipersonalen hoppas att så många barn som möjligt kommer för att ha roligt inför påsken.

– Påsken är en mysig tid när man får träffa sin familj. Det är mycket färger inför sommaren som gör att man blir glad, säger Maria Carlson.

Några barn sitter utspridda vid borden och pysslar med sina föräldrar. Det är mycket gula färger och kycklingar. Hilda Nordelöf, 8 år, nåltovar ett ägg.

– Jag ska bara ha det hemma. Jag tycker det är kul att pyssla, säger hon.

ANNONS