Akut vattenläcka på Hisingen

En vattenläcka bröt ut i korsningen mellan Gustaf Dalénsgatan och Färgfabriksgatan på Hisingen. Händelsen påverkar bil- och kollektivtrafiken, och i nuläget är prognosen satt till 18-tiden.
– Det blev en större operation än vi väntat oss. Ledningarna var väldigt dåliga, säger Roger Andersson, enhetschef vid Kretslopp och vatten.

ANNONS
|

Under tisdagsmorgonen bröt en vattenläcka ut mellan Gustaf Dalénsgatan och Färgfabriksgatan på Hisingen. I nuläget har Västtrafik stoppat all norrgående kollektivtrafik och hållplatsen Swedenborgsplatsen är indragen.

Busslinjerna 17, 22, 36, 135, 136 och 137 påverkas som i stället kör via Wieselgrensplatsen genom Wieselgrensgatan. Biltrafik i norrgående riktning på Gustaf Dalénsgatan är avstängd och går istället genom Färgfabriksgatan.

– Rören är från 1964 och det blev en större operation än vi väntat oss. Ledningarna var väldigt dåliga, men vi arbetar just nu med att byta ut delar av ledningen, säger Roger Andersson som är enhetschef på drift och nät för Kretslopp och vatten.

ANNONS

Prognosen var först satt till 18-tiden men vid strax efter 18 meddelade Västtrafik att man fortfarande inte kunde trafikera gatan.

– De jobbar fortfarande med vattenläckan och vi har inte fått någon direkt prognos än när de ska vara klara, säger Zofia Savic, störningskoordinator på Västtrafik.

Texten uppdateras.

ANNONS