Anna Johansson blir minister

ANNONS
|

En av överraskningarna i den nya regeringen är Anna Johansson, tidigare kommunalråd och ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg.

Anna Johansson är ny i riksdagen, men har 15 års erfarenhet av politiskt arbete i kommunfullmäktige. En hel del politiskt kunnande har hon också med sig hemifrån som dotter till förre kommunstyrelsens ordförande.

- Jag hade mina aningar. Det kom inte som någon stor överraskning för mig, säger Göran Johansson strax efter att den nya regeringen presenterats.

Han tillägger att ansvaret för infrastrukturen är ett väldigt tufft uppdrag.

- Men samtidigt är det både roligt och viktigt. Bland annat får hon ju hand om hela den svåra järnvägsfrågan, säger Göran Johansson.

ANNONS

När GP träffade henne i måndags i Stockholm önskade hon sig plats i antingen finans-, närings- arbetsmarknads- eller utbildningsutskottet.

Då skrattade Anna Johansson åt frågan om hon skulle bli minister och talade i stället om hur intressant arbetet i riksdagen skulle bli.

– Det blir spännande, kanske rentav lite för spännande med det här svåra parlamentariska läget, sade hon då.

– För mig är det viktigaste att vara med och vända utvecklingen i landet. Det har blivit mycket kallare och tuffare. Jag vill se ett mer solidariskt samhälle, sade Anna Johansson.

Som infrastrukturminister får hon flera frågor som är viktiga för Göteborgsregionen på sitt bord.

Det blir hon som får ta i den besvärliga frågan om trängselskattens framtid i Göteborg och en eventuell omförhandling av det västsvenska paketet.

Anna Johansson är 43 år och bosatt i Gärdsås i stadsdelen Bergsjön i Göteborg. Hon är gift och har fyra barn.

ANNONS