Avstängda på grund av bråk och fusk

ANNONS
|

Studenterna är i åldern 22 till 35 år. De är alltifrån blivande lärare till nationalekonom. Alla tre nekar till fusk. Men disciplinnämnden anser att det handlar om ett medvetet vilseledande när de skrivit hemtentor.

Två av dem medger att de tagit texter från internet, men säger att de bara misslyckats att göra korrekta källhänvisningar. En av de tre som använt texter från internet har kommit så långt som till masternivå i sin universitetsutbildning, men menar ändå att han inte kan reglerna. En annan student har kopierat stora delar av en kurskamrats inlämnade tenta. Hon säger att hon "inte hade tillräckliga kunskaper i referenshantering".

ANNONS

Men disciplinnämnden konstaterar att studenterna fått utbildning i hur akademiska arbeten skrivs och fuskarna stängs av sex veckor.

Den fjärde studenten stängs av i tre veckor efter ett bråk som inträffade mitt emellan två föreläsningar i arkeologi.

"Ska du inte fråga fröken först?" svarade den nu avstängde studenten när hans kurskamrat bad om att få bli förbisläppt under en rast. Kommentaren härrörde från att de tidigare arbetat ihop i en studiegrupp. Av okänd anledning var den ena missnöjd med den andras insats och hade tagit upp det med en lärare.

Men studenten som ville gå förbi tyckte inte om frågan om fröken. Tumult utbröt och han fick två käftsmällar så att läppen fick sys. Händelsen gjorde att två föreläsningar ställdes in och den avstängde studenten anses därför ha stört och hindrat undervisningen.

Studenterna har möjlighet att överklaga besluten.

ANNONS