Bakluckeloppis lockade många till Slottsskogen trots regnskurar

Lördagens bakluckeloppis lockade hundratals besökare och utställarna var glada för att kunna komma ut och träffa besökarna igen. Köpsugna besökare fyndade allt från leksaker till fina porslinset.

ANNONS
|

Sommaren är högsäsong för bakluckeloppis, men under pandemin har shoppingen på Slottsskogens besöksparkering ersatts av drive in-vaccinering. Sedan ett par veckor är dock bakluckeloppisen tillbaka med besked och det har varit knökfullt på parkeringen på helgerna.

Lördagen blev inget undantag och hundratals försäljare, göteborgare och besökare trotsade duggregnet för att fynda.

Det såldes allt från barnkläder till cd-skivor och lampor av de försäljarna – en blandning som uppskattades av besökarna i Slottsskogen.

Elin Dolama ställde själv ut för första gången.

– Jag säljer mest kläder, mycket barnskor. Jag hade egentligen mycket mer att sälja men jag hade inte så mycket tid att packa ihop grejerna hemma, säger hon.

ANNONS

Har du haft många besökare till ditt bord?

– Ja jättemånga. De har varit mest intresserad av barnkläder. Folk var väldigt intresserade av en hamsterbur som jag hade, den blev såld snabbt, säger hon och fortsätter:

– Det är jättekul att få vara här och träffa människor på det här sättet, jag kommer definitivt att komma tillbaka.

Elin Dolama ställde ut tillsammans med sin svägerska Malin Fridén, som har stor erfarenhet från loppisar. Deras barn hjälpte också till att pynta och göra det snyggt på parkeringsplatsen.

– Jag säljer framförallt barnkläder och bebiskläder i år, säger Malin Fridén.

Hur har det gått hittills?

– Det har gått bra, jag har försökt vara väldigt noggrann och vika fint och göra paket. Men de flesta vill gärna klämma och känna på sakerna, så det blir snabbt lite rörigt.

Var tycker du om helgens loppis?

– Det är en trevlig omgivning och det är blandade kunder vilket jag tycker är bra också. Och det är väldigt roligt, säger hon.

Besökarna som tagit sig till loppisen fyndade både begagnade och helt nya prylar. Eva och Pia, som båda är vana loppisbesökare lyckades hitta presenter till sina barnbarn.

– Vi har hittat lite leksaker, kläder och ett porslinset, det var precis vad vi sökte, säger Eva och Pia.

ANNONS

Har ni varit här förut?

– Ja i många år. Och det är alltid kul att komma tillbaka till en loppis som är så här bra, säger Eva.

Pia lyckades också komma över en lastbilstrailer som fraktar fem rallybilar, som en present till sitt barnbarn för 40 kronor.

– Den är jättetuff, särskilt till en pojke som verkligen älskar bilar, säger hon.

Pia fyndande en lastbilstrailer-leksak till sitt barnbarn som är en bilfantast.
Pia fyndande en lastbilstrailer-leksak till sitt barnbarn som är en bilfantast. Bild: Josefine Stenersen

Oliver Karlsson och Johan Berg var två andra besökare lyckades fynda en handfull prylar, trots att de inte var ute efter något specifikt när de kom till loppisen.

– Vi har bara gått runt för att se om vi kan hitta lite roligheter, säger Johan Berg.

Vad har ni hittat i dag?

– Jag hittade ett bra brädspel och lite sängkläder, jag insåg att jag hade brist på det hemma, säger Johan.

– Jag har hittat lite skålar, och en snapskyl till kräftskivan som kan komma till användning, säger Oliver Berg.

Vännerna Oliver Karlsson och Johan Berg hade inga förväntningar inför loppisen, men lyckades fynda flertalet prylar var.
Vännerna Oliver Karlsson och Johan Berg hade inga förväntningar inför loppisen, men lyckades fynda flertalet prylar var. Bild: Josefine Stenersen

Har loppisen nått upp till era förväntningar?

– Ja det har den gjort, förutom regnet. Men det hela är en jättebra grej, folk behöver bli av med prylar och det är perfekt om man fyndar på något som man kanske behöver eller vill ha. Man märker att folk fyndar och hittar saker, säger Johan Berg.

ANNONS
ANNONS