Linje 5 är indragen mellan Frihamnen och Munkebäckstorget.
Linje 5 är indragen mellan Frihamnen och Munkebäckstorget. Bild: Anders Ylander

Del av linje fem indragen efter spårfel – kan pågå hela veckan

Ett spårfel gör att spårvagnslinje 5 dras in mellan Frihamnen och Munkebäckstorget. Enligt Västtrafiks ledningscentral kommer trafiken preliminärt att vara indragen resten av veckan.

ANNONS
|

Under måndagsmorgonen upptäcktes ett större spårfel på spårvagnssträckan mellan Korsvägen och Sankt Sigfridsplan.

Spårvagnstrafiken är nu indragen in i båda riktningarna mellan Korsvägen och Munkebäckstorget. Ersättningsbussar kör mellan Korsvägen och Munkebäckstorget.

Den nuvarande prognosen är att trafiken kommer påverkan resten av veckan.

– Det kräver en del större arbete och man vet inte exakt hur lång tid det kommer ta. Det kan gå snabbare men det kan också ta längre tid, säger Västtrafiks presskommunikatör Henrik Kjellberg.

Femmans linje är indragen helt mellan Frihamnen och Munkebäckstorget och kör istället 1:ans väg via Redbergsplatsen och Centralstationen och sen vidare över bron mot Hisingen.

ANNONS

Enligt Göteborgs Spårvägar handlar det om att spåren skiftat och att rälsen hamnat utanför de toleransnivåer som finns för hur mycket det får skifta.

– Nu ska vi se om vi ska åtgärda detta eller om det kan bli godkänt för att köra på, då som det är nu, säger Robert Lindberg, pressansvarig kommunikatör på Göteborgs Spårvägar.

LÄS MER:Västtrafik drar in färjetrafik till skärgårdsö: ”Olyckligt”

LÄS MER:Polisen och socialen delar kontor på torget

LÄS MER:Överenskommelsen klar: järnväg Göteborg-Borås blir av

ANNONS