Ella Törnqvist skrev brev till Stefan Löfven.
Ella Törnqvist skrev brev till Stefan Löfven.

Ella 12 år fick svar av Löfven

ANNONS
|

I brevet berättar Ella Törnqvist att hon sett en ung tjej tigga utanför en affär. Ella beskriver att hon tänkte på den tiggande tjejen hela vägen hem och kände att hon ville hjälpa till på något sätt.

- Jag tycker att det är viktigt att alla har det bra, det är så dåligt att det finns människor som måste tigga, inte har något jobb eller någonstans att bo. Vi måste hjälpa dem.

I brevet riktar Ella också kritik till statsministern, hon skrev angående sin upplevelse: "Jag fick en känsla av besvikelse. Att Sverige inte har gjort tillräckligt. Vi har ju gjort så mycket annat bra, men nu är det dags att satsa stort på det här."

ANNONS

Ella trodde inte att hon skulle få svar på sitt brev. Men en månad senare kom ett brev – från statsministern i egen hög person. Stefan Löfven skriver bland annat att regeringen också är bekymrad över att människor lever under ovärdiga förhållanden i Sverige.

- Det är jätteroligt att jag fick svar på mitt brev. Jag är nöjd med svaret, det är bra att regeringen vill hjälpa till och hjälper så mycket de kan.

Ella har tillsammans med elva klasskamrater en organisation som heter Donate for the people. I organisationen knackar de dörr, informerar om flyktingsituationen och tar emot donationer, som de sedan skänker till Röda korset och Läkare utan gränser. Hennes tips till dem som vill hjälpa till är att ingen summa är för liten.

- 50 kronor kan räcka långt, säger hon och tillägger att hon tycker att alla ska hänga med i nyheterna och läsa på om vad som händer i världen.

ANNONS