Explosion i ställverk i Mölndal

En explosion har inträffat i ett ställverk i Mölndal. En person är förd till sjukhus med ambulans och ska ha allvarliga skador.

ANNONS

Vid 14.36 fick SOS in ett larm om explosion i Mölndal. Enligt räddningstjänsten har det varit en explosion i ett ställverk i Åbro industriområde.

– Vi har en explosion konstaterad i ett ställverk. Vi är där med ett omfattande resurspaket och är där tillsammans med polis och ambulans, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

En person ska ha skadats i explosionen och fått ström i sig, skriver polisen på sin hemsida. En person är förd till sjukhus med skador på armen men ska ha varit vaken och talbar vid tillfället, uppger polisen.

– Av någon anledning är det en person som har skadats i ett elutrymme, ett ställverk, och fått ström i sig, säger Mattias Eriksson, räddningsledare från räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Sahlgrenska uppger att den skadade personen är en man i 30-årsåldern.

– Han är allvarligt skadad, säger Ingrid Fredriksson vid Sahlgrenskas presstjänst.

Finns inga vittnen

En mindre brand ska ha utbrutit efter explosionen.

Polisen har inte upprättat någon anmälan i nuläget och än så länge ser man på händelsen som en arbetsplatsolycka. Enligt uppgifter till GP ska explosionen ha skett inomhus.

– Som jag förstår det så har han varit ensam i det här rummet när olyckan skedde, så det är ingen som har blivit vittne till det så, säger Mattias Eriksson.

Vid 16-tiden höll räddningstjänsten på att avveckla sig från platsen.

– Vi försöker få ut den sista röken och kontrollera så att branden inte sprider sig, säger Mattias Eriksson.

Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada.

ANNONS