Flera bilar i krock på E6

Fyra bilar har krockat på E6 i höjd med Mölndal. Avfarten mot Mölndalsbro är avstängd och det är just nu begränsad framkomlighet och långa köer i södergående riktning.

ANNONS
|

Det var vid 7.20-tiden på måndagsmorgonen som ett larm om en trafikolycka inkom. Fyra bilar har kolliderat i höjd med Mölndalsbron och enligt polisen ska det, enligt initiala uppgifter, ha rykt från en av bilarna.

Enligt räddningstjänsten ska det handla om en kökrock och bilarna ska stå och blockera högerfilen. Enligt Trafikverket var en avfart och ett körfält avstängt och framkomligheten var begränsad i södergående riktning.

– De har stängt av avfarten till Mölndalsbro och höger körfält, men det rullar förbi. Det blir en viss köbildning, det är fyra-fem kilometer kö just nu, säger Mats Olsson, vägtrafikledare på Trafik Göteborg.

ANNONS

Räddningstjänst, ambulans, polis samt bärgare larmades till platsen. Enligt polisen finns det inga uppgifter om personskador.

Fortsatta problem på E6

Strax efter klockan 9 var olyckan vid Mölndalsbron uppklarad men det var fortsatt långa köer på E6.

– Vi har jätteköer, det är köer ända från Tingstadsmotet, så åtta-nio kilometer kö. Det tar en bra stund innan restköerna släpper, säger Olsson.

Ytterligare störningar på E6 uppstod i samband med att bil av oklar anledning fått stopp i höger körfält vid Kallebäcksmotet, i södergående riktning.

– Det är en bil till vid Kallebäcksmotet som står i höger körfält som ställer till det. Vägassistans är på väg nu och störningarna kvarstår en stund till, säger Olsson.

Vid 10-tiden rullade trafiken återigen på E6.

ANNONS