Sofia Ricci, Erik Simonsson, Ario Rouchi, Joel Pallin och Nora Huldt jublar över priset.
Sofia Ricci, Erik Simonsson, Ario Rouchi, Joel Pallin och Nora Huldt jublar över priset.

Göteborgsklass vinnare av kretsloppstävling

ANNONS
|

Fler än 6000 elever och 264 klasser deltog i Sveriges största kretsloppstävling. Vinnarna blev klass 4B på Oscars Fredriksskolan i Göteborg.

– Det är grymt. Jag trodde vi skulle komma på tjugonde plats. Jag hade inte sett alla bidragen, men trodde att det fanns bättre än vårt. Så visade det sig att vi vann, säger Joel Pallin som går i den segrande klassen.

Vid tavlan längst fram i klassrummet står vinsten, en check på tiotusen kronor.

– Det är jättekul naturligtvis. Vi har aldrig några pengar till något så det är kul med ett tillskott i klasskassan, säger 4B:s lärare Sara Lundborg.

ANNONS

Hon säger att de har samarbetat med syslöjden för att få till sitt bidrag. Eleverna har jobbat med projektet i ungefär två veckor och använt olika material så som tygbitar och papper. Tanken med tavlan, som är gjord i form av en droppe, är att det ska vara lätt att förstå vattnets kretslopp. Eleverna beskriver sitt bidrag som enkelt, kul och lekfullt.

Pyssel

– Vi ville göra något roligt och vi tycker om att pyssla. Det är roligt att alla ville hjälpa till, ingen kom utanför, säger Ario Rouhi.

I en hel termin har klass 4B arbetat med hållbar utveckling och miljön.

– Vi försöker få med miljön i varje ämne vi har. Det är faktiskt det viktigaste vi har. Jag tror att barnen kommer komma ihåg detta och aldrig glömma vattnets kretslopp, säger Sara Lundborg.

För vinstpengarna vill klassen göra något tillsammans.

– Jag vill nog åka på en klassresa och simma, säger Nora Huldt.

Sveriges största kretsloppstävling arrangeras av Mitt Vatten. Det är branschorganisationen Svenskt Vattens satsning för att öka kunskapen om vatten hos barn och vuxna.

ANNONS