GP växer digitalt - når varannan göteborgare

ANNONS
|

Räckvidden för nättidningen gp.se i Storgöteborg ligger på cirka 50 procent per vecka, vi når varannan invånare. Ungefär jämnstor är aftonbladet.se. Räckvidden för gt.se är betydligt lägre, cirka tio procent. Det betyder att gp.se är fem gånger så stor som gt.se i Storgöteborg. Detta enligt Orvesto Internet, som mäter hur många personer som tar del av olika nyhetssajter.

När det gäller att mäta trafiken på våra olika mobila sajter, har GP ännu ingen officiell statistik. En sådan totalsiffra kommer först i höst. Men enligt våra interna beräkningar ligger antalet unika webbläsare per vecka mobilt på drygt 100 000. Det skulle betyda att vi når i storleksordningen 50 000 - 60 000 personer i Storgöteborg.

ANNONS

GP:s mobilsajt är därmed klart större än GT:s mobilsajt i vårt spridningsområde. GT mobilt har visserligen i genomsnitt 190 000 unika webbläsare per vecka, men en stor del av trafiken kommer via modersajten Expressen och finns därmed utspridd i hela riket. I Storgöteborg når GT:s mobilsajt bara 12 000 personer, enligt Orvesto Internets aprilmätning.

Fotnot: Orvesto Internet är TNS SIFO:s sajt- och målgruppsmätning. Mätningen består av en trafikmätning och en panelundersökning.

FAKTA/Unika webbläsare & Räckvidd

Unika webbläsare: hur många unika webbläsare (datorer, surfplattor med mera) som varit uppkopplade mot en sajt. Webbläsare är inte samma sak som personer. I en familj kan till exempel flera personer surfa från en och samma dator. En och samma person kan också använda flera olika datorer, en hemma och en på jobbet till exempel.

Räckvidd: hur många personer i spridningsområdet som under en vecka tar del av sajten.

ANNONS