GP:s nya mobilsajt är här

ANNONS
|

Efter hårt slit hela våren sjösatte vi på tisdagen en ny fräsch mobilsajt. Hela gp.se ryms nu i mobilen.

Surfa in på m.gp.se från vilken mobiltelefon som helst och klicka dig runt.

- Vi hoppas givetvis att den nya mobilsajten uppskattas. Vi vet att många läser nyheter via mobilen just på sommaren. Därför har vi haft bråttom med att få den nya, fylliga, sajten klar i tid till semestrarna, säger Martin Holmberg.

Läs GP när du vill, hur du vill och var du vill. Det är mottot för GP:s digitala strategi. Målet är att du ska kunna ta del av exakt samma innehåll oavsett om du läser oss i en dator, i en mobiltelefon eller i en surfplatta.

ANNONS

- Vi har satsat på att läsarna ska känna igen sig, vi talar med ett och samma formspråk. I mobilen har vi anpassat designen till det lilla formatet, som kräver tydlighet och enkelhet, säger Karin Hansson-Ivanetti, designansvarig för digitala kanaler på GP.

Du hittar alltså allt redaktionellt innehåll på gp.se - artiklar, bilder, webb-tv-inslag, chattar, liverapporteringar, recensioner med mera - nu även enkelt via mobilen. Alla undersajter som finns på gp.se, finns nu också i mobilen. Och det blir enkelt att dela innehållet på twitter och facebook.

En nyhet är fliken Butik & Erbjudande, där vi samlar alla kommersiella erbjudande som prenumerationer, eGP och Läsvärdet.

Apparna i steg två

Apparna för iphone/android/windows berörs i första läget inte av förändringarna. Men till hösten ska även apparna få det nya utseendet och fylligare innehåll.

Då kommer vi också ta nästa steg vad gäller användarupplevelsen. Oavsett apparat kan du surfa in på www.gp.se och få ett anpassat utseende, men med samma innehåll. Det betyder att sajten automatiskt anpassar sig till skärmstorleken och till storleken på webbläsarens fönster.

Så här kan du ta del av Göteborgs-Posten:

* Tidningen Göteborgs-Posten, papperstidningen.

* eGP är en elektronisk variant av papperstidningen. Som prenumerant har du fri tillgång till eGP, om du registrerar dig på gp.se. eGP når du här: http://www.gp.se/egp

ANNONS

* www.gp.se är GP:s nättidning. Sajten uppdateras kontinuerligt hela dygnet. Här kan du följa vad som löpande händer. Alla nyhetsartiklar är gratis. Vi fokuserar på realtidsrapportering, men även en hel del nyhetsartiklar från tidningen GP finns att läsa. På gp.se finns också GP+, med extra läsning inom hälsa, livsstil och mode. Som prenumerant har du fri tillgång till GP+.

* mobil.gp.se innehåller från och med 18 juni, samma innehåll som www.gp.se. I första skedet finns inte riktigt alla externa tjänster att tillgå, men de kommer att lanseras efter hand.

* Apparna för iphone/android/windows ligger över sommaren kvar med ett eget utseende och ett begränsat utbud av nyheter. I höst byter vi utseende även på apparna och ger allt innehåll även där.

ANNONS